Здраво девојки Се враќам назад со вас и јас Од 2023 по биохемиска бременост па еве сум сега спремна за нов ембриотрансфер со замрзнати бластоцисти на природен циклус. Во меѓувреме направена хистероскопија при што отстранета поголема преграда во месец декември 2024та. Секое ваше искуство ми е потребно .... Возбудена сум многу А во исто време и загрижена
Фала ти на одговорот. Претпоставував дека во случај на хормонски дисбаланс прават проверки и по трансфер, ако естрогенот почне да паѓа нагло и прогестеронот да не е доволно висок и покрај терапија. Тука последно кога ми проверуваа хормони беше лани во мај, пред да ми одобрат ивф…
Jas so prviot transfer koj bese ne uspesen nemav grcevi, no na vtorio imav i izleze deka bese uspesen 2 tramsfer
Не сум со PCOS но од познавањето на темата кај PCOS секогаш идат со долг протокол баш за смирување на јајниците претходно, за да се спречи хиперстимулација, сузбивање на природните хормони за да 'не се мешаат' а со тоа подобра контрола на процесот. Хормони тука се проверуваат пред трансфер на природен циклус, со различен пристап меѓу клиники, со тоа што во една клиника го проверуваат прогестеронот и ако е >1.5 трансферот се откажува а во друга клиника не го проверуваат воопшто. За трансфер на контролиран циклус даваат естрофем и следат дебелина на ендометриум на ехо (не сум сигурна дали пратат естрадиол, ќе оставам другите што правеле на таков циклус, да споделат). Прогестерон и тука не проверуваат после трансфер и така дозираат што и мене не ми се допаѓа како пристап, но најчесто покрај циклогест/утрогестан/кринон гел вклучуваат и пролутекс инекции, особено на свеж трансфер.
Мене ми даде ANA, ANCA, витамин Д зошто претходно ми беше многу низок и генетски мутации повторно зошто не беше задоволен од извештајот од 2015та што имав правено. Дополнително чекам реагенси за AFA и хомоцистеин. Инхибин Б беше препорака на Синлаб како резултат на вредноста на амх, да се испита заедно со фсх. Сега гледам дека го има во Санте лабораторија, некаде околу 1.500 ден. Антрални фоликули ептен мал број, летово правев колекционирање, од 2 пункции 4 јк и на крај само 1 бластоциста.
Да, др. Трајков ми рече да испитам во Софија или Солун. Пишав на една клиника во Солун да ми даде повеќе информации околу тестот и цената.
Па докторот е од Имунологија, веројатно не му е доволно тоа што се испитува таму затоа ме праќа надвор од МК
Девојки железничар за испитување хепатит маркети од 8 отвара? И дали може со картичка или кеш само фала ви
Devojki zdravo, imam edno prasanje ne mi e jasno pa moram da prasam ako ima nekoj neka mi odgovori,vise se borime za bebce 7 meseci no nikako da ostanam trudna, ispitav hormoni bea super , pap test ureden, mikrobioloski testovi uredni, i kaj soprugot e se uredno, pa mi rece doktorkata deka moram da ispitam proodnost na kanali, pa sakam da prasam kako se ispituva toa? Dali boli nesto? I se plasam mnogu , plus malce povekje sum i polna dali moze i toa da vlijae neznam....sekoj den se plasam da ne ima nesto
Nemam ispituvano,no od slusanje kazuvaat deka e samo neprijatno no ne bolno ne se sekiraj ne e nisto strasno ama jas bi te sovetuvala stom e se vo red da zemis da probas so FOLINOMEL mislam deka bi imalo uspeh bidejki nemate nikakov problem so soprugot.
Не е болно само непријатно чуство исто како менструални болки трае 10мин доколку се проодни каналите,ако не се ќе те советуваат за понатака или лапароскопија/хистероскопија или ивф.
Процедурата е кратка,мене воопштно не ме болеше.Некое чудно чуство само.Некои да имаат болки ама не е нешто што не се издржува затоа што кратко трае.Нема што да се плашиш,подобро е да знаеш ако има нешто,ќе се реши.Ако во случај не се проодни секој месец ќе се разочаруваш,и тоа не е лесно.Со среќа
Не е болно, непријатно е. Доколку ти се запушени каналите ти ги отпушуваат и доколку само тоа е проблемот најчесто жените остануваат бремени после оваа постапка. Со лесно и без страв.
И мене ми ги даде сите овие со тоа што од ноември чекам реагенси за AFA, им пишувам на бројот на секои три недели. Кир лиганди претпоставувам не ти дал затоа што немале реагенси, инаку тие се битни затоа што со нив се испитува комбинацијата помеѓу партнерите за дали има зголемен ризик за неуспешна инплантација на ембрион. Консултирај се со докторот што те води дали му треба тој Inhibin B за да не лупаш пари за џабе, ехото го има 'последниот збор', а кај тебе кажуваш дека ниската резерва несомнено се гледа и преку број на антрални. Кај тебе мислам дека треба да се следат циклуси и да се 'фати' циклус каде што од старт ќе има повеќе антрални и тогаш да те стимулираат со цел повеќе да извадите. Затоа што во состојби на намален амх бројот на антрални варира од месец на месец. Што земаш за подобрување на квалитетот?
Фала ти многу на одговорот! Многу ме фрустрира тоа што нема проверки и само се стресувам. Кај само две бласто замрзнавме, се осеќам као да ги губам поради недоволни контроли на хормоните. Знам дека и стресот влијае, и самата си штетам, но посилно е од мене.. Фала ти уште еднаш, посакувам сите да имаме убави вести наскоро
Првото ин витро многу се замарав мислам дека цело време бев под стрес. Не ми донесе ништо добро. Сега чекам за тест за второто и да ти кажам искрено уживам во целото внимание што го имам од сите блиски околку мене. Галам стомаче му зборам иако е премногу рано ама ете реков овој пат нема да го правам истото. Со намален амх сум можеби и крајот ми се ближи ама не можам животот во очај да го поминам. Ако треба да биде ќе биде ако не треба џабе се сите стресови а животот оди понатаму. Без секирации се ќе биде само треба да сме трпеливи. Јас мислам Господ има план за сите нас. За едни поскоро за други подоцна.