Во биотек афа, ана, анка се по 2.000/2.500ден. Тоа се антитела што може да го нарушат имунолошкиот систем, меѓутоа тоа го испитувам во консултација со имунолог кој процени дека е потребно за мојата состојба.
Гледам и други пишале па ајде и јас работам со нив ги посетувам... Нема емпатија нема ништо.. Некоја средина само да не е утепан, да има знаење и упати да дава. Ама повеќето гледам наплаќаат за све исто више приватно како да идеш.
Ne samo toa. Ne znaev jas deka od pred nekoe vreme za Pap test mozhesh na drzhavno samo ednash vo 3 godini. Dosega beshe mislam ednash vo godinata. Pravat kampanji za prevencija a od druga strana na drzavno ako chekash katastrofa.
Da ve prasham za tie shto pravevte kariotip na drzhavno kolku ve chineshe? I otkako kje gi dobijam rezultatite koj mozhe da gi chita? Fala odnapred ♥️
Да да тоа матичната претходна правам пап, прв пат државно све приватно од тоа чекање, еее 3 ипол месеци резултати нема. Останав бремена. Се истуфкав, викам плати 1000 ден таму да ти стигне за недела дена. Катастрофа и ја сменив овој исто такво како неа, има малку повеќе знаење и ми пишува по смс резултати на иначе исти се.
Abre smeski sme so zdravstvovo veke , sramota ziva , ne daj boze da ni treba nesto za zivotno zagrozuvacki sostojbi . Koj ima pari ke se leci na privatno nekako valjda (veke i kaj niv sumljam se) , koj nema ke se maci so drzavnovo i ke bide ispusten od sistemot. Se stitat doktorive megju sebe , ne im mozes nisto .
Kareotip 1400 den za dvajcata , 700 za eden a mojte gi vide samo mat ginekolog bidejki nemase nikakov problem so kareotipot
Абе како 2 пати кој тоа го кажал. Ти ако сакаш и секој месец оди како може да не даваат упат. Може некој хормон треба да се следи како така
Јас немам отидено кај него но сакам да отидам. Дали испитуваат на клиника НК Клетки преку биопсија на ендометриум и како да стигнам до Др. Тофовски?
И мојата со молење ми даваше, затоа ја сменив, таа сестрата ми превртуваше очи и ми кажа "па ти дадов минатиот месец'. @hannybanny мене за амх ми даде матичен гинеколог за на Клиничка биохемија, за на гак ми кажа дека морало упат од гинеколог од таму.
Sto da vi kazam mi izleze pozitiven test i pobarav boleduvanje mi rece ne bilo validno beta ke ispitas moze ne ti e validen ako ti porasne betata ok ako ne ne e Bitno..I na kraj mi.se sluci biohemiska bremenost. Dali toa lici kako da e kazano od nekoj sto e kako maticen ginekolog sto znae niz sto pominuvas i kako se macis za da stignes do edna edinstvena cel a toa e dete....
Кај мене кога излезе амх колку е низок матичниот гинеколог ме прати со упат директно кај него. До тогаш за него не знаев. Она ми кажа дека за неплодност на клиника е најдобар. Кога еднаш ќе отидеш после тоа упат не ти треба.
Spored mene na klinika mn se ceka I nemaat nekoja aparatura ehoto cekas da go donesat I kolku sto slusnav nemaat nekoi dobri embriolozi