Drustvo, vo cetvr praen transfer, denes i vcera,opstipacjja - zapek, sto da pijam/ jadam? Probano i kompot od suvi slivi, i maslinovo. A jadam tecna hrana supi, mandzi, osven cetvr zelba imav za laden sensvic pa si napraiv a toa e posuvo
Ја најдов книгата па ја прикачувам, можеби на некој ќе му се најде. Ја имам и во .epub формат ако на некој му е полесно на тел да чита, ама не е дозволен формат за прикачување тука, ако некој ја сака нека ми пише пп со мејл адреса, ќе му ја пуштам. @_Vera_ пошто праша за книгава да те тагнам, да знаеш дека уште те памтам од темава, ве чекам тебе и @Kris80 со дечиња во раце и често проверувам во темата да не сте пишале
Друшките @Kris80 i @_Vera_ ги чекам и јас..и тоа со дупла среќа, со близнаци. Секако им посакувам среќа на сите во оваа тема што се.
Баш ви фала и тебе за книгата и за добрата мисла заедно со @DELFINA81 Ја и @Kris80 рака под рака ќе се "исчистиме" од тука После и помладите ќе ги повлечеме
Ne e strasno jas po 2 3 dena ne odam vo wc a nekogas i 4 mi se ima sluceno, mislam na mene ne mi e problem ne me boli stimakot a koga odam i po cel saat znam da sedam toa od progesteronot se slucuva i sosem e normalno a isto jadam tecna hrana suvi slivi ti dali imas grcevi te boli stimakot ti pravi problem ili samo ti e maka
После ивф со долг протокол, (немаше трансфер, само пункција) добив на 24тиот ден, траеше од прилика 5 дена, а денес на 8ми ден пак имам свежа крв како сега да почнува циклус… преплашена сум а недела е, ако има некој да сподели искуство, утре секако ќе барам доктор.
Zenski mnogu sum potresena od situacijata sto ni sluci co KOCANI bidejki i jas sum od kocani od koga tazbraav imam kako menstrualni bolki sto mozam da se napijam da se smiram malku 7 nedela sum sega vo kocani vo bolnicata e haos a ne e ni humano da odam za sovet
@Bebce ❤️❤️❤️ Жално и трагично Нема што да направиш одвен да се потрудиш да се смириш самата Консултирај го инв докторот, пиши му порака но мислам Б6 нема да ти штети ништо.
Сите сме потресени и ние од другите градови и јас еве од сабајле како разбрав неможам да се смирам некој немир,лошо ми е и така сум аксиозна но кога видам вака или слушнам бетер ми е. Гледај тргни ги мислите некако излези во двор не отварај телефон и не гледај тв. Господ да ни помогне на тие родители што ни се повредени децата или недајбоже починати,нека ни даде сила на сите,катастрофа невидена до сега. Можеш б6 и магнезиум,легни отспиј малку ако можеш
Јас не спиев цела вечер некако тешко ми беше, па ми е одобрено ради контракциите и грлото што е скратено, се напив еден дијазепам кај 5 часот наутро и сум заспала.. и кога станав во 10 шок, па некако пак имам менструални болки. Пишав на докторката дали да отидам на преглед еден. Напи се б6, магнезиум па и ако ти е тешко можеш и дијазепам од 2 мг го даваат.
Нема ни услови во болницата да те прегледаат подобро не оди, уште толку ќе ти се слоши од ситуацијата таму. Подобро прашај го на телефон докторот, верувам дека Б6 ќе ти дозволи.
Јас не сум бремена па ќе си земам дијазепам, плачам цело сабајле не можам да се смирам. Вие што сте бремени помалку читајте интернет деновиве и чувајте се .
Супер, баш ми е мило што ја најде и прикачи, многу корисни информации има, мислам дека сите ќе си ја пронајдат својата ситуација и дека ќе им помогне
Zalno mnogu jas sum isto 7 nedela imam isto mentrualni bolki vcera bev na dezurno vo Svajcarija mi dadoa samo magnesium da pijam napij se magnezium
Situacijava e za diazepam od 5 i od sabajle i vecer, taman rekov denes popozitivna kje bidam koa sabajle shok shok. 20tina od pocinatite gi poznavam vekje me gusi. Mu velam naazmi odnesi me vo planina kaj so nema ni mreza ni televizija i dojdi zemi me za 7 dena. Nemozam da se sozemam. Teshko ta pretesko mi e. Kje puknam , na 3 den od transfer sum.