Ќе бараш само седиментација да испиташ и директно во Фондот ќе однесеш. @Iva_Iv резултати за пола саат мене ми стигнаа само за седиментација. @meggle за 6 месеци можеш да поднесеш за втор ваучер.
Кажете ми вие што сте последниве година две кај др. Трајковски во NewBorn подетално и за докторот и општо за болницата какви искуства имате? Дали е комуникативен, дали дава идеи предлози што да се испита, ми треба некој што повеќе комуницира. Дали за термин за консултации се чека многу? Исто ме интересира дали се пофлексибилни со термините, пр јас не сум од ск и повеќе ми одговара подоцна термини, околу 2,3. Дали и саботи работат? Колку време се задржувате кај него на преглед во процес на ивф? Дали плус хормони проверуваат освен естрадиол? Не знам што да припрашам, се што ќе кажете ми е добредојдено. Знам дека има пишувано мн за него, сум читала и затоа сум заинтересирана ама ми требаат посвежи искуства.
Здраво членки. Само што имав неуспешен прв обид за ивф преку фондот. Меѓутоа ми остана еден замрзнат ембрион. Планирам на приватно да правам трансфер со него за 2-3 месеци. Прашањето ми е: кога би аплицирала за втор ваучер од фонд, дали треба да поминат 6 месеци од овој прв обид преку фонд што ми беше, или од трансферот на замрзнатиот ембрион за 2-3 месеци? И дали 6 месеци се рачунаат од датум на негативен тест или од ден на трансфер? Дали ми треба извештај од докторот за неуспешно ин витро или доволно е само негативно бета хцг? Благодарам однапред.
Јас не би се вратила таму повторно но закажи си консултации кај повеке доктори да видиш кој ке ти влее најмногу доверба и надеж. Со среќа
6 месеци од трансфер се пресметува од првиот обид преку фонд. Само извештајот од трансферот и негативната бета ти е доволна. За трансферот на замрзнатиот ембрион не пуштај никакви документи во фонд. Дај боже да не ти треба втор ваучер од фонд, да ви биде успешен трансферот сега
За преку фонд треба да поминат 6 месеци од денот на трансфер од првиот ваучер, јас пратив само извештај од трансфер, нема потреба од бета, се подразбира штом по 6 месеци аплицираш пак за ваучер дека не било успешно нели.
Jas da SE nadovrzam na muabetot koga bev kaj nego ne me ni pogledna na eho samo mi kaza zatvori go dvete tubi I dojdi na IVF
Najubavo da si zakazes konsultacija pa sama da odlucis bidejki site imaat razlicno iskustvo kaj razlicni doktori
Jas sum.l prezadovolna od newborn jas sum kaj doktor Hadzi Lega i imam samo pofalni zborovi za se.Priem od sestri fleksibilnost za termini koga i da treba mozis da go komuniciras na telefon.Bremena sum od vtor obid so ifv.vi posakuvam uspeh kaj koj i da odite doktor
Pa nisto sekako ne gi zatvoriv tubite bidejki Ako se zatvorat mislam Samo so IVF Ke moze da se probuva a vaka nikogas ne se znae,Imalo mn sto ostanale I prirodno,toa za zatvaranje epten ako STV mora I NEMA dr izlez Ali sepak treba I vtora pa I treto mislenje
Jas pravev dve invitra kaj nego bez uspeh nemi dade nisto doplnitelno da ispitam. Ne e komukativen mnogu nesakav posle prvoto da go smenam ama sega zalam za toa. Mislev nesto ke smeni toj pak so kratok protokol na priroden ciklus. Ednas bese otsuten i me gledase dr Hacilega i me prasa zasto so priroden ciklus vika ti za toa nes i bese vo pravo. Sega za treto invitro ke odam na poveke konsultacii kaj razlicni doktori .
Здраво женски, ме интересираат искуства со Др. Гуржанова (Њу Борн) за замрзнување на јајце клетки и Др. Калчевски (Мон Бебе), дали се посветени и се ангажираат доволно или пак предлог за доктор од ваше искуство?
Јас успеав кај др. Трајковски. Неговиот пристап и начин на работа кај мене вродија со плод, не беше веднаш, поминав низ операција, инсеминации, неуспешни пункции и еден спонтан абортус. Му верував на се што ќе каже и предложи. Не зборува многу но доволно за да разбереш она што ти треба. Поштеди се од прашања и потпрашања. Биди конкретна што си правела до сега, дали имаш потврдени дијагнози и остави го да си ја работи работата. Малку повеќе верба треба за успех и помалку скептицизам.
I jas taka se odluciv epten ako mora a do togas ke se probaat site nacini. Potoa napraiv hsg da si bidam mirna izleze deka tubata mi e proodna, so sreka
Da bev so rezultati ali koga mi go kaza toa Samo si otidov I poveke ne se vrativ bidejki ne komunicira I ne mi ostavi dobar vpecatok na mene,no ete I'ma clenki sto uspeale kaj nego bez komunikacija znaci kaj sekogo razlicno
A za xcg Imav ali do sega nikoj ne mi kazal za tubite Deka treba da gi zatvorat I zatoa ne gi zatvoriv
Да не пишувам наново ќе копирам од приватен разговор со една членка што и напишав. Јас бев кај Лазаревски Систина, првтото инвитро се фати ама имав биохемиска, сега вторрово некако имав впечаток како да беше се ради реда, ми дадоа микрогинон кој ми влијаеше мн на психа ми се покачи и тсх мислам од тоа, не ни добив како треба после микрогининот, само 3,4 дена кафеаво ама и покрај тоа почнавме со стимулации и не знам што се случи ми вратија 2 одлични ембриони на трет ден и ништо овај пат, негативна бета. Ок се тоа, и Лазаревски не зборува мн смирен е сталожен не дека баш лошо мислење имам за него ама некако се осеќам ко да сум ради реда. Лани после биохемиската буквално 5 мин се видовме, јас прашувам дали нешто да испитам тој ништо ми вика одмори сега некој месец и толку беше муабетот како избркана се осеќав. Сега кога и пишав на сестрата дека имам негативна бета само да прекинам терапија ми пиша и толку ни да дојдам да се видам со докторот ни ништо. Не знам може и јас мн очекувам да се замараат, ама ми треба некој што ќе ми каже на пр ако мисли дека не треба да испитувам ништо зошто не, или зошто да, малку барем да се заинтересирани да го решат случајот, не знам ни што да мислам веќе, ни дали е паметно да менувам доктор.