Немам искуство со тој доктор, јас бев во New Born кај др Гуржанова, се зависи и каков ти бил резултатот од ХСГ, кај мене едната беше непроодна, а др полупроодна исто имав препорака за да ги затворам зошто е поголема шансата за биохемиска или спонтан абортус доколку имаат направено хидросалпинг, јас не ги затворив немав хидросалпинг, имав прво успешно ивф, ама постојано под стрес нешто да не се случи, сега со овој памет требаше да ги затворам секако нема некоја корист
Cim ti uspea super bas mi e drago,inace Bev I kaj doktorkata so Rez ne mi spomna nisto za zatvaranje na tubite,pak Ke kazam najdobro e konsultacija so poveke doktori I koj Ke ostavi vpecatok kaj nego ,nekogas I da nema golema komunikacija a e iskusen moze da ima uspeh I do organizmot e nekogas I mn dr Rab igraat uloga ali ajde koga togas site da si dojdeme do
Dr Trajkovski za mene e prekrasen doktor, so mnogu znaenje. Komunikativen onolku kolku sto treba da kaze, nisto povekje, a spored mene i ne treba povekje. I se do detal analiza da ni napravi pak nie makedonskata rabota kje se posomnevame pa aj da preprocitame, pa da se porasprasame i samo si komplicirame. Otidov za insemenacija, so se prethodno analizi dokumentacija cela papka. Na den na insemenecija mi rece jas so vakov spermogram ne pravam insemenacija ne ti gi zemam parite, odi podnesi za vaucer kje pravime invitro. Go poslusav, zavrsi biohemiska, no ne bez pricinja, prethodno imav i spontani prirodni pred nekolku godini pred da zapocnam postapki kaj nego. Me povika posle toa mi rece leto e odi na odmor sozemi se a potoa, genetika , me pregleda i mi rece zadolzitelno i histeroskopija i ne objasnuvase povekje. Cela prasalnici izlegov i ajde pocnav se napraviv i so pravo za ispituvanjata, golem septum (pregrada) mi otstranija koja nikoj ne ja videl od milion doktori so me gledale i maticni i na privatno, 2022 imav i abortus vo sistina i dimcev i ivanovski i suplinovska site me gledaa ne ja primetija. Koga izlegov od bolnica se javiv so otpusno pismo da dojdam vo skopje sum rekov, sestrite doagjaj odma, me primi na nezakazano i mi rece garant barem na eden od spontanite pricinata bila taa pregrada. Kje terame sega na priroden, kje terame rekov koga kazes togas mu rekov. I sega cekam da proveram beta za nekolku dena. Sekoj organizam e razlicen. Moj sovet ne prasuvajte mnogu opustete se ne mora da znaeme se tuku dovolno, veruvajte mu na doktorot . Jas od Trajkovski sum prezadovolna. Na momenti izgleda otsuten...premoren e ... No sepak vo prvoto slobodno vreme kje ja prosledi istorijata i zapisuva i tocno znae kako da postapi. I imajte ja na um sekogas taa Kolku e lekot vo lek povekje e vo covek - opustete se covekot e doktor so mnogu golemo iskustvo ,retko gresi, recisi i ne gresi. Dobra nokj
Denes 10 den od transfer broejki go i denot na tranafer, na 3 dneven embrion dali laboquick bi pokazal rezultat? I dali moze bilo koj den od denot? Citav detektira b-hcg nad 50, mene mi bese tranafer na 17 den ciklus poradi kasna ovulacija, pa mislam da ne e rano za test
Рано е за домашен тест, за тест преку крв е ок. Ако сепак се решиш да правиш домашен, треба да знаеш дека може да биде лажно негативен.
Феминки здраво имам едно прашање за блиска роднина од странство сака да проба и тука да прави ИВФ но и рекле имунолошки тестови па да не знае некоја од вас да ми каже за што се работи. Се друго е добро и рекле тоа да направи. Правела ли некој членка такви тестови и каде?
Devojki da prijavam uste eden neuspesen obid. 1-vo IVF - kratok protokol - 6 zreli j.k. - niedna oplodena. 2-ro IVF - dolg protokol - od 8 j.k. odvaj 3 oplodeni (2 transferi na 3ti den) - neuspesno. Sega obid na priroden ciklus - oplodena j.k. (blastocista - transfer na 5ti den) - pak neuspesno. Iskustva i ev.ispituvanja pred da prodolzam so nov obid???
Нека земе упат за на имунологија, поточно Институт за имунобиологија и хумана генетика, амбуланта за имунологија, со шифра Z03, може и од матичен гинеколог и од општ лекар. Јас и сопругот таму испитувавме кир лиганди, јас дополнително ана, афа, анка, антитела на тироидна... се штп треба ќе ја прими докторот и ќе и даде да испита ако има реагенси или ќе ја советува каде да испита. Дополнително, мене ми даде да испитам витамин Д и хомоцистеин. Доктор Дејан Трајков е таму, љубезен и објаснува
Бидејќи бев неделава, сега се сетив дека сликав известување кои реагенси ги немаат моментално. Еве ги споделувам за сите, информативно. Меѓутоа, ќе испитаат тоа што имаат а за останатото даваат бројче и се јавуваш на три недели да се информираш дали добиле реагенси.
Estradiol zadolzitelno proveruvaat pred transfer nekolku dena. Jas sum vo new born od 5 embrioni blastocisti do sega nemav uredna bremenost imav eden missed edna biohemiska, iako embrionite gi ocenuvaat kako blastocisti 4 AA sepak mi tvrdat deka za neuspehot najmnogu bilo kaj embrionite sto.jas iskreno vo toa ne veruvam Ostanati mi se uste dva pa ke vidime kako Gospod ke rece
Естрадиол и во Систина проверуваат, ама прогестерон или други хормони мене до сега не ми провериле, а изгледа е важно.
Мене ми е 12 ден од 5 дневен ембрион па нема шанси да правам дома тест. 2 пати ист стрес не. Преку крв во понеделник па со Господ напред да не се разочарам.
Не се сеќавам на кој ден од циклус ми се вратени најверојатно на 19 ти. Ме болат градите, имам како грчеви во стомакот и ме боли кичмата. Како пред добивање истите симптоми.