Првиот ден лежев, следните два лежев, седев, полуседната, четвртиот ден излегов да прошетам. Не се наопрегам, не кревам тешко гледам да не се виткам да не клекнувам.
Gledav da lezam povekje i toa na grb, stanuvav do toalet po voda, za jadenje, nekade na 2saati mi se fakjase dastanam po malku pa i obvrskite po doma si gi zavrsuvav, mestenje krevet, sobiranje sadovi od masina za vo masina, nekoj brzinski rucek....
Воопшто не лежев, после трансферот бев на ручек со сопругот и шетавме( правев во Прага ивф),наредниот ден патувавме за Скопје со кола. Успешен бременост имав, девојка од 8 месеци веќе е.
Prvoto IVF go lezev neuspesno,vtoroto do 5den posle normalno funkcionirav pak nisto nema pravilo kako se osekas taka pravi I kolku sto mozes ne misli mn Ako trebadasi bide Ke si bide
Od koga si dojdov vcera samo lezam, ne se dolezuva boli grb i kicma...stanuvam samo do toalet i nazad, denes pocesto imam potreba da odam...premnogu sum zedna, imam bolki vo stomakot/jajnicite..na momenti celo telo mi vrie, normalno li e seto ova?? Mi rekoa strogo miruvanje prvite 2-3 dena...
Lezev 2 dena samo do wc stanuvav,od 3 den pocnav da se razoduvam po malku po doma i od 4 ti veke funkcionirav ama bez diganje tesko,ne se opteretuvav mnogu i slicno. Simptomi nemav nekoi,eden od simptomite mi bea ladni noze nemozev da gi stoplam nikako. So sreka neka ti e,so pozitiven kraj. Moeto bese uspesno eve teram 22 nedela
Епа го направив и јас првиот трансфер во петокот, во Солун со 2 (5АА и 5АВ (icsi)). Гледам дека зборите што да се прави одма после тоа. Др Папас мене ми кажа дека најнормално сѐ треба да се продолжи, може и да се патува, да не се претерува во ништо, ако редовно вежбате добро е да се продолжи умерено, цигари секако да не се пушат и да немате односи. Инаку баш по истражувања (прочитајте на нет) не е препорачливо да се мирува нон стоп (така било порано кога не знаеле). Гледајте стенд ап мој совет . Опкружете со пријатни луѓе и правете го она што го сакате. Ве гушкам ситеее.
Zenski imam uste 2 embrioni zamrznati, no bev na konsultacija kaj dr tofovski onaa nedela i me pisaa tamu vo sistem deka imam uste 2 zamrznati dali toa moze da mi napravi problem ako ne daj Boze ne mi bide uspesno pa da treba da cekam uste 6 meseci??
Konecno 1 simptom i jas da imam postojano baram simptomi a nikako da se pojavat, daj boze ovoj simptom i mene da me dovede do pozitiven test pa do 22 nedela I jas sum kaj dr. Trajkovski so 2 zamrznati transfer blastocisti 5AA, uste 3, 4 dena do test preku krv
Женски има ли некој искуство со трансфер на природен циклус и ако може да сподели јас до сега цело време сум била под хормонална терапија за која мислам дека немам потреба фалааа
Девојки 2 вечери заборавам клексанот во 20 00 да го ставам, после саатипол ми текнува, времето поминало. Проблем може ли да биде ???