Zdravo zhenski, Jas sum so mnogu nisko amh i redovni ciklusi, no mesecov sakavme da pocneme postapka, no iako imav simtomi ne dobiv. Vekje 1 nedela mi kasni. Dali nekoj imal vakva situacija i kako pak go reguliral ciklusot? Bremenost ne e, strav mi e da ne vleguvam vo menopauza. Pozdrav
Ciklus moze da kasni od povekje pricini na pr. Stres, klimatski promeni... nemora da e pocetok na meno pauza. Sepak odi Dr. Neka te vidi i ke ti dade terapija ako ima potreba .
Pod konstanten stres sum, veruvam kako pogolemiot del od forumov, ama ova ne mi se slucilo, mi pisha doktorot primolut nor da se napijam
Женски имате ли испитано прогестерон на 21 ден?? Ја сакам овој месец да проветам да видам колку ми е природен зошто имам план на природен циклус последниот трансфер да го правам или ако имате некок совет споделете фала Исто читам дали смееме да употребиваме фемисан А капки и фемисан со мио изонитол
Pij gi sekoj den vo tocno vreme Nemoj da gi zaboravis Alarm pravi si Taman kje gi ispies posle kje dobies Mene mi se slucuvase da mi docni taka voopsto da ne mi ide folikul preminuvase vo cista i podocna prskase so ciklus So istite stravovi sum bila i jas .... Nema strasno
Месецов и мене ми касни една недела и јас сум со ниско амх и секогаш имам редовни циклуси, во јануари ми каснеше 10 дена. Тука може да играат улога повеќе фактори стрес, јака настинка, пиење лекови, нагли временски промени и слично....Не се секирај не е менопауза.
Прогестерон по правило се испитува на 21 ден за да се види дали имало овулација тој циклус. Доколку е висок и во граници за тој период од циклусот значи дека имало овулација. Но треба да се испита исто така и на втори и трети ден кога треба да биде под 1.
Ќе одиш на консултации и ќе ти дадат апчиња за да добиеш примолут нор. Штом ти е ниско амх ќе почне да ти доцни и да не добиваш. Мене овој циклус ми е таков пиев апчиња добив и почнаа да ме стимулираат. Немој да се разочараш ако ти извадат 1 или 2 јајце клетки толку ќе ти биде и максимумот. Најважно е да се оплоди и да се фати. Кај мене 2 пати вадат по 1. Два пати се оплодуваат. Првиот не беше успешно за овој чекам резултати.
Здраво девојки се спремам за крио трансфер во Чешка, ми треба помош каде да најдам инекции Dipherelin depo 3,75 или замена Dekapeptyl depo3,75.
Utrre mi e 13 den od transfer dali da napravam b-hcg, ili da cekam 15 den? nemam hrabrost da proveram b-hcg, deka sinoka napraviv test izleze negativen na 11 den i nemam nadez da ima pozitiven ishod... Prviot pat koga bev bremena na 11 den imav svettla linija od test, sinoka se razocarav. Mojov obid za vtoro dete izgleda zaludno. Od 9ti den i simptomite mi isceznaaa
Здраво девојки, Едно прашање после неуспешно ивф за колку време ви се стабилизира циклусот? Мене ми е трет месец и се уште неможе да се стабилизира,многу е осуден. Фала ,позз
Zdravo na site. Denes go dobiv ovoj rezultat. Ispituvanjeto go napraviv na svoja raka. Dali nekoj znae da mi objasni sto znaci ova? I dali e rizicen ovoj rezultat samo vo bremenost ili i opsto za moeto zdravje?
Некој од поискусните ако може да ми помогне со дилемава, мирно да соијам хахах ќе морам сепак порано да пишам денови одмор да си користам, па сакам споено со трансфер и пункција здравје. Али кога најрано по ден од циклус е пункција 11,12 или 13 ден така а за трансфер најкасно до 18 ти ден ако се 5дневни така? Или