Институт за јавно здравје (на Клиника) или Центар за јавно здравје (Пролече) со упат од општ матичен. Кај железничар без упат, само со л. карта и резултати за саат ипол-два, ама 500 ден. го покачиле, а беше 300. @mirijam сега по ново бараат 2д и 3д ехо и плус хсг (нека ме поправат ако грешам.
пишува дека е доволна само една од наедените методи , што значи дека доолно е само хцг, јас приме само ехо на матка поднесов позз
пишува дека е доволна само една од наведените методи , што значи дека само хцг е ок, јас пример само ехо на матка поднесов позз
Јас и 4д (лани тоа бараа) и хсг. Ама подобро да си поднесе за да не ја враќаат за дополнителни документи и да губи време. Јас од хсг само извештајот го доставив, не и ренген снимката, читам на некои членки им ја барале и ренген снимката. Како ќе им текне во Фондот така прават.
Вчера го добив резултатот. Не сум била на лекар. Бидејќи немам здравство во МК, незнам дали др. Јани ќе ме прими, а на приватно незнам каде би одела.
Jas pokraj hsg, prativ mail do fond dali treba 3d/4d eho na matka i jajnici i rekoa deka da. Vaucerite mi bea odobreni, napravi si, zasto kje ti vratat i kje se nervirash
4д пишав лани бараа, сега 2д и 3д. @Simka*& и јас тоа велам, да си направи за да не и' бараат дополнително и да губи време.
Тие си бараат се а мене матичната ми вели што ве малтретираат плус , штом имаш хсг се се гледа значи ехото е непотребно ама ај...
Јас лани за првиот ваучер се однесов 4Д и хсг дури и рентген снимката им ја оставив од хсг со извештај,сега за вториот исто си наоравив како што пишува дека бараат 2Д и 3Д ехо .
да да баш фала ти ви секој сличај. Дали некој знае како се вика сега аптеката во систина порано беше знам дона фарм…
Da jas pravev tumor markeri, izlegoa vo red , pa posle toa piev 3 meseci primolut nor i si se sredi ciklusot
Женски да пријавам позитивна бета Е сега да каже некоја што прошла низ ова и родила здраво детенце како да се издржи до првиот преглед. Секој ден се проверувам дали ми се тука симптомите. Се полудев Среќна сум, но во исто време преплашена.
Најпрво честитки и имај лесна бременост. Сите сме исти прво страв до прв преглед,па срцева акција,па прв скрининг па втор скрининг и така натаму Симптоми доаѓаат и си одат па пак се враќаат и се така. Опушти се мисли позитивно се ќе биде во ред,радувај се на бетата и гали мешко