Девојки здраво, дали е доцна на 4ти ден да испитам хормони? До сега секогаш на 2,3 ден зависно како ќе ми каже докторот. Моментално не сум во процедура за ивф, само следиме.
Zdravo devojki,da prasam bidejki nemozam na oddelot da gi dobijam ,otkako ke dobijam vtor den od ciklus pocnuvam so sema apcinja a posle toa sto treba mi rekoa da mu se javam ke mi kazat no nemozam da gi dobijam,vi blagodaram na odgovorite.
Vo koja klinika si? Pretpostavuvam deka vtor den pocnuvas mikroginon, ako ti e vtor den pocni gi i zvoni na sestra na doktor pisi da izvestis pa ke ti zakazat za pregled za nekolku dena
Со краток протокол си? Јас со краток од втор ден од циклус пиев кломифен (само 4 дена) и естрофем, од трет ден се боцкав со мериоферт. Ако не можеш да ги добиеш пиши и' на сестрата порака. Едит: сега прочитав дека со микрогинон си почнала, јас пред тој циклус почнав со микрогинон од 5-6 ти ден од циклус. Нареден циклус почнав со стимулации.
Честиткииииии баш убави вести со лесно до крај, опушти се гали меше пешачење и позитивни мислиии. Може да ни споделиш после трансфер дали пазеше на исхрана и витамини што зимаше.
Фала ти да се врати кај сите Пазев на исхрана и пред и после трансфер. Пред трансфер не јадев месо, млечни производи и шеќер. После трансфер ми е кажано дека треба да јадам протеинска храна, говедско и млечни производи. Секое сабајле на гладно јадам 10 зрна аронија и 200 мл сок од калинка. Јадам авокадо, хумус, јајца варени, манџи без запршка. Од витамини пијам Д, К2, магнезиум, Б комплекс, пре мама и омега 3.
Денес правев пап, спремам документи за ваучер. Папот го правев утрово а уште имам како сукрвица и како розеникаво на бришење. Количински е малку и само на бришење, но некако се испаничив до сега ми се случило да има неколку точки веднаш после прегледот, ама сега 12 саати поминаа и уште има сукрвици и розеникаво на бришење. Дали е тоа нормално?
Дали треба упат за таму и кој го издава упатот ако веќе треба конкретно за машката страна ме интересира
Нашиот матичен очигледно нема појма. Првиот пат го прати на инфектолог па таму му направија, а вториот пат на уролог па урологот го препрати на гак. Голгота невидена. Ако може без упат на отиде во железничар би го заобиколиле матичниот овој пат