Да и мене ми се прескапи 560ден една, повеќе од месец ги примам, а дури на 07ми сум на контрола. Значи можно е и да продолжам да ги примам ако ми каже докторот
Zavisi kako e potrebata. Dr. Sto te vodi toa ke go kaze. Proluteks bockav do 12 nedela a clexan nemam prekinato od pred transfer. Sekij mesec pravam hemostaza I homlcistin
Секако дека ќе ги купувам и ќе се боцкам ако има потреба и додека не каже докторот поинаку...парите како дошле така ќе се потрошат. Прашањето е дали има поевтино решение и дали некоја од вас ги купува поевтино од Косово, Србија, Грција?
Imase na grupata od Turcija deka bile poeftini procepkaj koj pisuval .... jas celo vreme od tuka gi kupuvav.
Здраво девојки, дали имате информација колку кошта ивф на природен циклус во Систина, тоа би вклучило следење на фоликули, пункција и ембрио-трансфер. Ви Благодарам!
@Iva_Iv @Mzia Pred eden mesec na priroden ciklus Punkcija -26.000den bez anestezija Oploduvanje ne se naplaka - dokolku e uspesno oploduvanjeto 70.000 - transver
Zdravo devojki Denes bev na ginikologija za da mi prodolzat boleduvanje Doktorkata vide sakus no bez embrion vnatre, se gledalo samo zolta kjesa. Posledniot ciklus mi bese na 22.02 a transfer na 13.03 a beta HCG mi bese na 14 ti den 1219... Dali seuste e rano za da se vidi embrion...nekoj so vakvo iskustvo dali ima da mi pise da mi kaze sto i kako. Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo ili slicno?
Mislam deka toa i treba da se vidi tebe ti e 18 19 den od transver i jas koga bev na pregled se vide samo zolta kesa a jas bev na 21 den od transver posle toa na slednata kontrola slusnavme i srecence
Мислам дека е многу рано за да се види нешто. Обично на ехо зкажуваат 2 недели после позитивен тест, рано ти е за ехо
Рано е уште, на ехо се оди две недели по позитивна бета, на тебе некаде ќе ти се фане ехо преглед да имаш на 08.04 и тогаш може веќе и срце да слушнете. Со среќа
Во Србија се продаваат на парче 700 динари (350mkd) едно. Ептен се исплати. Побарај аптека Benu Vranje на интернет, јави им се и можеш да нарачаш па за некој ден да тркнете до Врање да ги земете
Јас примав уште 14 инекции и после тоа почнав со циглогест 2x1 toa se vaginaleti a dodeka primav prolutex primav utrogestan 2x1 plus prolutex, a kleksanot so prvoto primav cela bremenost i sega najverojatno taka ke bide
Jas sum 5+5 i vcera bev na pregled i kaj mene e samo zoltoto kese,mi kazaa deka uste e rano za da se vidi embrionot
Девојки здраво, при крај сум со документи за во фонд за ивф, за оние кои поднесувале скоро ми треба инфо. На страната на фонд пишува 2д и 3д ехо на овариум, дали тие се прават кај матичен? Матичниот вика не, ти треба 4д ке ти дадеме упат за клиника. Кое ехо ми треба и каде да го правам за поевтино? Фала ♡