Сакате да кажете ако жената не е во работен однос, не и следи ваучер? Па не се нормални. Прво, не ја разбирам логиката. Второ, многу работодавци кога ќе слушнат дека некоја оди на инвитро, одма и го прекинуваат работниот однос. Трето, дискриминација. Ова не е држава. Каков патриотизам е ова? Луѓето се борат дечиња да создадат, они вакви глупости. Епа затоа стануваме стара држава.
Па така прочитав погоре и мислев дека нешто е сменето. Еве убаво пишува од документација дека треба Ултразвучен преглед со 2D на овариуми и 3D за утврдување на морфологија на утерусот. Само збунки се прават. Фала ти на одговорот.
Јас пишав дека тогаш бараа 4д и правев во Њу Борн и плус сакав консултација со Трајковски, матичната ми кажа дека не правела 4д, пишав и дека сега по ново бараат 2д и 3д.
Незнам вие кај кој доктор сте биле па викате ОБАВЕЗНО. Никој не се замара со негативен тест. Освен ако не си закажеш преглед и фала богу платиш.
Не очекувај дека некој др ќе те викне после негативен тест, за која било ситуација сама ќе си закажуваш и консултации и прегледи, така е секаде
Не, треба да си осигурана Можеш преку сопругот да си здраствена осигурана и да си аплицираш за ваучер
Здравствено се осигурани и невработени лица, пријавени во Агенцијата за вработување како активни баратели на работа и како такви верувам дека ги имаат сите бенефити од задолжителното здравствено осигурување, меѓу другото и ваучер
Па тоа и членката сакаше да каже, дека докторите не се замараат ако сами не си закажеме. @Lucky4 следува.
Здраво на сите... Денес за жал заврши и мојот 3 обид за второ детенце... Имав трансфер на два 5 дневни бластоцисти, бев покриена со бомба терапија и покрај тоа не успеавме...Голема болка, тежина и една огромна желба за второ дете.. Сега не знам дали ќе имам сила уште еднаш да пробаме..имаме право и на уште еден ваучер, зошто овој пат немавме ништо за замрзнување.. Да имавме друго ќе беше, ќе одевме и на приватно пак ако беше само трансфер...но цела постапка пак од ново, не знам..тешко е...цела процедура, цела таа терапија што ја примаме, тој стрес и пак да е неуспешно...уф...тешко е, но тука ми е сепак синчето, да ќе ме прегрне но може моментално ќе помине, но сепак ќе постои таа болка...кога тргнавме по овој пат, матичната ми рече*леле деца ќе се измачите*, јас се чудев на тие зборови, зошто до тогаш немав појма што значи ивф и се, отидовме и бевме многу млади и среќа успеавме од прва, не обрнував внимание на тоа, но сега овој пат навистина се измачивме.....Божја волја ли е...така ли треба да биде, сега ли не е време или воопшто нема да биде....Ќе оставиме на времето, да помине овој неуспех, да се исчистам и физички и психички и ова што е во мене, па ако соберам пак храброст можеби ќе пробаме пак... дотогаш не губиме надеж па и за природно.. Со Господ напред, и со среќа на сите што се во постапка...а мене да ми е живи и здраво синчето Околу муабетот што ви е, дали после неуспешен трансфер докторот ќе ви каже да одите таму на консултација или ехо, еве мене ми рече да одам и да се видиме, тоа беше од страна на мојот доктор на ова ивф....
После секој неуспешен трансфер кога ме известувале за резултатот или јас сум ги известувала, ми кажуваат можете да закажете консултација со докторот за да разговарате за причините и после 5 трансфери секогаш ми било кажано и секогаш сум закажувала и консултацијата ми била бесплатна. Ова е во ЊуБорн. И морам да кажам дека и Трајковски и Гуржанова ми се имаат јавено од нивни број да прашаат за резултат или постоперативно а немам никаква поврзаност со нив освен што сум нивни пациент.
E dobro togas vo red jas imam podneseno za vaucer preostanuva da dostavam uste eden dokument,no rabotniot odnos od sledniot mesec ke mi bide prekinat, pa neznaev dali dokolku preku soprugot se osiguram ili preku agencijata kako aktiven baratel na rabota ke me sleduva vaucerot. Vi blagodaram na site koj sto odgovorivte na ovaa tema mi bese od golema pomos i psihicko olesnuvanje ❤
Најдобро преку сопругот, мислам дека кога си во брак треба на едно да сте осигурани. Другарка кога даде отказ, отиде во завод да се пријави како невработена и таму и' кажале штом е во брак преку сопругот. Пример и сопругот ако е невработен може преку сопругата.
Не сум стигнала до таму, но од едно гледање човекот се гледа дека е ваков. Можеби е и амбициозен, сака успех, но тоа е супер. Браво за него! Не сакам да се разочарам, ама вака кога ќе прочитам ептен се радувам.
Zdr na site Sakav da prasam osven vaucerot za ifv i dokumentite sto gi dostavivme do fondot za ifv dali uste nesto se nosi za da ja zapocneme postapkata kaj Doktorot koj go pravi ivf ili toa e se
Дали после скоро 2 месеци може да споделиш искуство со суплементите што си почнала да ги пиеш? @Joanna28