Ocigledno doktorive so sekoj pacient razlicno se odnesuvaat i izgleda ako im se bendisa nekoj mu se posvetuvaat poveke . Sto da kazam neznam vise. Eve jas imam odvratno iskustvo so toj Trajkovski , kako na pecurki da e covekot. Jas nasekirana i pred placenje mu vikam lele se plasam da ne ostanam bez bebe i mi vika pa so ke si kupis kuce(zaebancija ke mi teras na moja maka i stres,vol).So sila kako da mi praese moabet , osekav kako odvaj ceka da si odam . I vise kaj toj ne stapnav , specijalka fuj
Можам да споделам дека имав одличен исход во ивф во споредба со претходно и во квантитет и во квалитет на ембриони. За квантитетот може беше пресуден и протоколот (долг наспроти краток претходно) а за квалитетот можно е да помогнаа и суплементите.
. Во секој сличај Браво ставрно убав гест и се гледа мислата за пациентите и поддршката значи ептен а една обична порака е
Сега бараат 2д и 3д и тоа го прави матичен гинеколог нека не те шета џабе на клиника ,јас поднесов пред неколку дена за втор ваучер. Лани кога поднесував прв пат бараа 4Д кое исто така ми го направи матичен гинеколог
Мојава ми кажа не правеле 4д, туку само за бебиња и затоа закажав во Њу Борн, ама секако сакав и консултација со Трајковски.
Се исто како првиот пат,со тоа што ако имаш веќе доставени хсг, лапароскопија, хистероскопија, извештаи од операции и слично не доставуваш пак. Јас им оставив копии овој пат оригиналите се од лани кај нив и плус им доставив кариотип правев после неуспешно инвитро. Хормони, спермограм, брисеви,хив и хепатит,ПАП тест тоа се ново доставуваш и извештаи од минатиот ивф.
6 месеци од трансферот,а инаку за консултации после неуспешно самите ти се јавуваат да одиш барем во Њуборн е така.
Подобро за тебе,да не се објаснуваш со матичната. Како може да не прави не ми е јасно за што е матичен...аман со докториве
Не се прави во циклус ,се прави после овулација за да биде здебелена матката за да може да се направи подобра слика за физиономијата на матката.
Не ми е јасно ама ај прв пат ова го читам дека матичен не прави 4д, разбирам да има стар апарат ама штом ти рекла прават на трудници значи имаат можност.
Jas koga go izvestiv doktorot deka imam negativen ishod, on mi rece za 6 meseci moze da pocneme nova postapka i tolku. Ne mi rece ni on ni sestrata da dojdam. Iskreno ne mi se davaat 5.000 den za eho, a i sekako "nema da najdeme" odgovor zosto imase neuspeh, bidejki uste na den na transfer on iskomentira: ajde se gledame sledna godina na stimulacii sto znaci odgovorot deka ke bide neuspesno uste denta go dobiv, a zosto od 9jk zdravi bea 5 a na kraj edvaj 1 embrion najdoa, odgovorot bese: ocekuvav i jas poveke Sepak ti blagodaram. Mozebi ke otidam kaj maticna da vidam kako mi e sostojbata posle stimulacii hormoni itn da ne ima nekoja cista.... A za kaj ivf doktorot ke si zakazam ored da apliciram za noviot vaucer da go iskoristan exoto so izvestaj za fond.
Ne si edinstvena neusluzena od maticna. I mojata isto mi ima receno, ke ti dadam upat za gak ke ti napravat tamu eho, moeto ne go uvazuvaat. Duri koga i kazav deka sobrav dok mi treba samo da mi popolni tie dok za fond mi rece: ajde de so si zapnala za ivf, edvaj mi go dade toj dok sto treba elektronski da go vneese
Истиот одговор го добив кога ми кажаа дека извадиле само две јк на пункција А зошто не беше успешно одговор нема,ми рече стварно незнам што да ти кажам побарав да предложи што испитување да се направи понатаму рече нема потреба од дополнителни испитувања и дополнителни трошоци само да земам суплементи и се гледаме за 6 месеци пак
Mojot maticen nitu ednas za vaucer mi nema napraveno eho. Nemozam da tvtdam ama mislam deka go naplakja toa eho a kako maticniot ne treba da ni go naplati pa od taa pricina. Mu imam receo na mojot deka I ke si platam ama ne prifati.
И да му се „бендисуваш“ и да не му се „бендисуваш“ за да се реши да се зафати со твојот случај, тој како и да е мора да има професионален однос, а не со навредливи зборови да враќа на сосема нормални прашања и коментари од пациентите. Можеби дека во њу борн имаат преполни раце работа па човекот е преоптоварен, ама тоа не е оправдување за непрофесионален однос и недолични коментари према пациент.