Не прочитав такво нешто дека никој доктор не се замара,а има такви што не се замараат.Приватните клиники те гледаат како клиент,а не како пациент,секако има исклучоци.Ама е нормално после неуспешно инвитро,докторот да се контактира и да ти каже што план има за понатаму,кои измени,што мисли дека е проблем па тоа да се испита.Јас не сум во МК,мене докторката ми се јави по една недела.и не е битно дека ми се јави по една недела,битно е дека имаше друг план,друга терапија и предлог испитувања.Не треба на никој утеха од доктор ни разговор еден сат,ама треба поддршка ако веќе си го одбрал него да те води низ процес,што е тежок и психички и физички,најмалку битно финансиски,а сепак битно зошто некој се убива од работа да го плати сето ова
Ретки се тие што не наплаќаат,не треба да наплаќаат да ама си тераат и брисеви и ехо апсолутна се наплаќаат.
Нова дијагноза на спермограм олигоастенотератозооспермија. Значи си пие терапија и се што треба и се полошо и полошо е. Јас не знам веќе што да кажам полудев. Во вторник сме на консултации па ќе видиме. Мислам дека после две неуспешни инсеминации ќе идеме на ивф. И се надевам дека ќе биде така зошто не знам дали ќе можам да издржам веќе.
Zal mi e mila, bi trebalo odma da ti odobrat invitro cim e los spermogramot. Ti posakuvam da soberes pobrzo sila i na kraj da imas pozitiven ishod Tezok e patot po invitro znam no na kraj se ke zaboravime koga kje imame bebe vo raka, samo pozitivna misla vodi do pozitiven rezultat Ne si sama, nemoj samo da mislis negativno, za zal ova e se pocest problem sto se javuva vo denesno vreme kaj mnogu..
Мора да се бориме... Јас сум инат и упорна и нема да седам мирна дур не успеам... Иначе денес се јавив за пап, и викам колку пари е со оглед дека сега е на 3 години, и ми вика не не на една си е. Викам па така викаат дека на 3 е. Нема врска вика.
Што прима и дали некогаш сте пробале нешто со матичен млеч? Кај нас нема машки фактор, ама при повторен спермограм само со додаден матичен млеч, даде неочекуван добар резултат.
Девојки здраво, вчера испитував хомоцистеин и резултатот ми е 10 од референтна вредност 5-15. Денес бев кај др. Трајков и беше зачуден како е (според него) висок со оглед дека некои 4 год активно пијам метилирана фолна и б12 и дополнително и б6. Дали некоја од вас била со вакви резултати и што сте пиеле/правеле за да се намали?
Пиеше спергин форте, она мед со јаткасти, не е пушач, алкохол капка нема пробано веќе година дена, му рекоа да не вози точак... Прополис чат пат зима, сега пие спермотренд .. Ќе му кажам и за матичен млеч. Ќе видиме што ќе кажат во вторник. Ама зошто нема никакво подобрување, мислам дека си го губиме времето.
Најубаво уште одма да си Поднесете документи за ваучер со ваква дијагноза на спермограм секако даваат брзо. Види повеќе во грипата за спермограм со ваква дијагноза што терапија кај кој помогнало.со успех и со лесно
Пробајте со чист матичен млеч. Прашајте медари за таа дијагноза кај нас имаше многу голема разлика од само 2 месеци јадење матичен млеч се дуплираа сперматозоидите и морфологијата им беше подобра
Дали имате проверено дали можеби има варикоцела? Најчесто таа е предизвикувач на такви дијагнози и бара оперативен зафат.
Не, не ни спомнале ништо за тоа до сега.. Ако треба и тоа многу време ќе изгубиме. Иначе ние имаме веќе детенце 7 години има, можеби затоа... Не знам. Ќе видиме во вторник.
Феминки здраво дали некоја правела хистероскопија брзо ми ја препорача др. Како се изведува процедурата?
Здраво. Јас правев пред 3 дена. Под целосна анестезија, не чуствуваш ништо. Претходниот ден ме викнаа на припрема со анестезиолог и лабораториски испитувања. Интервенцијата траеше околу 30 мин. Но зависи каков тип на хистероскопија е, дали дијагностичка или оперативна. Ако е оперативна може малку по долго да трае. Потоа те носат во соба да се разбудиш уште половина час, па те префрлаат на одделение уште 2,3 часа и си одиш домче. После интервенцијата имав малку крварење, и многу малку болки како на прв ден цуклус.
Женски здраво, Сакам да ве прашам дали има некој искуство со циста после неуспешен транафер мене ми се појави и 3 месеци како да не поминува некој лек и сл? ФАЛАА