Прашајте обавезно. Не дека и вака не може да биде ама може да треба да замрзнувате сперма пред ивф за да имаат резерва ако на денот на ивф нема квалитетен материјал
Јас пред три месеци правев хистеролапараскопија. Хистероскопијата е помалку страшна од лапараскопијата. Нормално ќе си бидеш под анестезија, мислам дека истиот ден си одиш дома за разлика од лапараскопија. А и после операција не би требало да имаш мака, нели зависно од дијагнозата која имаш.
Dimitrov od Sistina. Pred dve godini pravev kaj nego. Odlicen e za toa doktorot. Se dogovarate so nego, ke imas razgovor so anesteziolog, ke ti dadat nasoki den odnapred sto sees sto ne da jades. Procesot e kratok I brz. Samo eden den si kaj niv t.e nekolu casa I si odis doma. Dr prethodno ke ti kaze kako bil procesot dali nesto plus cepnal, ti dava terapija I doma si odis.
Ме чуди што вкупниот број и бројот на подвижни е малце многу малце подобар, ама сепак дијагнозата е таа.
Анестезиолог ќе те праша за алергии, историја на болести, операции. Во Систина правев. Во лабораторија крвна слика и крвна група. Предходно кај мат гинеколог направив микробиолошки брисеви и пап, но не ми ги побараа.
Мојот и спергин форте пиеше, џабе... И докторите што зборев беа као слабо помагаат сите тие... Така да не се ни надевам на некаков ефект од нив. Само ме нервира фактот што многу се чека иако ете си со дијагноза. Од влечење од старт со немате проблем, веќе едно дете имате до скоро ужасен резултат на спермограм. И така ни поминуваат години.
И јас мислам да проба со нешто на природна база и начинот на исхрана. Мојот сопруг пиеше 5 врсти на апчиња скоро 7 месеци и 0 резултат.
Da bev i prezadovolna sum od site prvo me primi doktor slavejko sestrata marina pa doktorkata slavjanka super bea i da te sovetuvaat i da ti dadat podrska i se
И мене ми наплати матичната приватно пап тест,лани имав правено.Како може различно да кажуваат и наплаќаат
Јас пиев година пред бременост ради мутации метил б12 и метилфолат од now двете. Хомоцистеинот ми е мн низок 2, 3. Сега сум на пауза од двете па скоро може од втор месец на бременоста.
И мене ми беше околу 7-8 после 3 години секојдневно пиење метилфолат од 1г и една година и пол метилкобаламин секој втор ден и б6. Пред да испитам имав направено пауза од секакви витамини некои 2-3 недели. Ништо посебно не ми искоментира само дека обавезно б6, б комплекс треба да пијам.
Сори ако е офтопик, ама дали имаш можеби препорака за матичем млеч/медар? (може да ми пишеш и во пп) Фал
Здраво девојки. Знам дека ТСХ за ивф треба да е под 2,но која е минималната бројка? И за фт4? На трет ден од циклус ТСХ ми е 0,86 (матичниот гинеколог смета дека е ниско,требало да биде од 1 до 2) а фт4 ми е 10. И минатиот пат ми беа толку,ивф специјалистот тврди дека се океј,а матичниот гинеколог инсистира да направам ехо на тироидна и преглед на ендокринолог. Да напоменам,никогаш не сум имала проблем со тироидна и не сум пиела терапија. Ваше искуство?