Девојки а има ли врска бројот на фоликули? Мене при преглед ми рекоа дека имам по 7 во едниот и 7 во другиот јајник и оптимисти се за понатаму иако мислам рекоа дека над 10 било добро да се има. А Амх ми е 2.30 добар е со оглед на годиниве 39.
Нема врска колку се. Кај мене извадија 21 јајце клетка,од тие останаа само 3 добри ембриони.2 ми вратија,заврши со неуспех.Еден не чека замрзнат. Супер си,не ги мисли бројките ич.
Нека врска бројот на фоликулите...кај мене виде исто по 7-8 на двата јајника па извадија само две ЈК од кои само едната се оплоди а инаку АМХ ми е ниско 0.980
Не ми тркнува колку фолекули имав, ама извадија 7 јајце клетки од кои 5 се оплодија 2 вративме (носам близнаци) и 3 замрзнавме. Мислам дека имав повеќе фолекули ама некои се празни, така да не се оптеретувај со бројки нај битно е колку ќе извадат и колку ќе се оплодат, со среќа
Од моето искуство најважен е квалитетот на јајце клетките и сперматозоидите. Дали се 1,7 или 20 нема правила колку и дали ќе се оплодат. Така да со бројки не се оптеретувај.
Девојки јас ќе треба пак да правам лапараскопија Мислев дека ќе избегнам сега со оглед дека ендометриозата ми е мала и не ми прави проблеми како болки и обилно крварење ама ме советуваа за нареден трансфер да биде средена за да зголемиме успех. Е сега ме интересира само дали некоја правела неодамна на ГАК за да ми каже колку време лежеше во болница. Минатиот пат останав 5 дена.
I na mene mi bese dosta nisko, i na maticnata ne i se svidjase ni na Tofovski a ivf specijalistot tvrdese deka e vo red...
На 3 е, ама ако пациентката е за инвитро, за операција или слично, имаат ставка да прават и порано, за нив не важи тоа од 3 години. Само многу се чека, 5 недели минимум.
Zdravo na site. Pred nekolku dena imav transver na 2 emrioni na 5ti den.lezam pogolemiot del od denot ,stanuvam samo za vo toalet.pokriena sum so progesteronska terapija i eden ton vitamini.navecer krinone gel stavam .e sega ,utrovo na brisenje na toaletnata zabelezav iscedok(verojatno ostatok od krinon)kako zoltenikav potemen.cela sum so strav ispolneta da ne pocnuva krvarenje.imala li nekoja clenka slicna situacija...sovet da spodeli.vi blagodaram
Како прво стани малку размрдај се, никаде не е докажано дека строго мирување може да помогне, напротив, може да те фати психа и вака да овертинкуваш. Доволно е првите 3 дена да мируваш, после функционирај понормално. Со кринон немам искуство, ќе ти кажат членки што користеле, инаку имам читано дека е нормален таккв исцедок каков што го опиша. Јас реплицирав само да ти кажам дека не секое крварење кое ќе се појави сега е лошо, може да биде знак и на имплантациско, кое не е баш толку ретко. Со среќа!!
Рано ти е секако за крварење а тоа е од кринонот. Ич не се секирај, туку добро вика членката пред мене, нема потреба од лежење, стани размрдај се. Не верувам дека имаш стриктно препорака за лежење. Живеј си колку што можеш понормално, и со среќа
Mene mi e tret den od transver,lezecka i polusedecka polozba mi kaza sestrata a od utre mozam i na mali prosetki .Mi ja potsmirivte psihata i fala vii ,se nadevam site da se izraduvame sto poskoro
Јас имав трансфер на 29ти март на 3 дневни ембриони (денес ми е 8 ден после ЕТ)...вчера прв пат имав малце светло кафеаво на секојдневната, а сабајлево повеќе. Имам и грчеви како пред добивање знам дека може да е implantation bleeding ама многу ми е страв... Дали можам да добијам циклус додека сум под терапија (вагиналети Cyclogest, инекции Prolutex I Kleksan)?
Devojki zdravo vo petokot mi bese punkcija izvadeni 11 j. Kletki bolki vo jajnici skoro i da nemam ama od vcera vecer nekoja glupa bolka vo zeludnik dali e normalno ili da prujavuvam najverojtno vo sreda transfer ako se bide ok strav mi e od hiperstimulacija so prosloto imav ni ne se sekavam kaako bese
Истото го имав и јас, на 7 ден вечерта болкии за добивање и тоаа баш беа изразени и на долниот веш светлло кафеаво( ова го имав 3 дена одвреме навреме на бришење -значи не секогаш)На 10 ден направив тест и беше баш со изразени црвени цртки. Бетата ми беше 2200 на 14 ден од трансфер. Ви посакувам успеси на сите.
Истото се случи и кај мене, ниско ниво, па ми даде матичниот да пијам Селен, и ме прати да направам ехо на тироидна и бев и се е во ред.