Оф немам. Ние произведуваме, ама малку, колку за нас. Ај да прашам по родителиве па да ти пишам. Напротив, нужен е.
Zdravo,sakam da prasam iskustveno… Na privatna procedura sum za invitro… Doktorot mi rece deka odma posle punkcijata,da pocnam da se bockam so kleksani bidejki od Dr.Jani vo izvestaj mi bese pisano da se bockam so samoto dobivanje pozitiven test…Prasanje mi e dali moram da pobaram recept za kleksani od bilo koj transfuziolog ili moram od dr.Jani
И јас правев приватно ивф клексаните ми ги препишуваа во клиниката каде што правев и со таа рецепта ги земав. Ако сакаш да ти се рефундираат пари тогаш треба да одиш на трансфузиолог да ти ги препише па со тој извештај, фискалната, сметкопотврдата и извештај од матичен дека си ги примила аплицираш за поврат на средства.
Pa mene od transver do poztiven test nikoj ne mi gi prepisa posle od kako slusnavme srceva reakcija mi gi prepisaa prethodno nikoj ne sakase
Мене ендокринологот ми препиша Олигогал Селен и бразилски орев да јадам по две дневно, не ме стави на терапија, ме гледаше и на ехо, контрола после 3 месеци и ми кажа да испитам фт3, фт4, инсулин, гликемија, анти тпо.
Здраво треба да правам хистероскопија и ми рекоа од втор ден да пијам микрогинон контрацептиви. Некоја искуство да сподели од таблетите ако ги има пиено? Пишав и во темата контрацептивни таблети ама гледам тука е поактивна за да добијам одговор.
Јас би те советувала да се јавиш кaj докторот.Не ми е намерата да те плашам.Ама јас добив и покрај терапијата.Почна малку кафеав исцедок,па се зголеми и не ми прекина 3 дена и на крајот добив.Можеби е кај тебе имплантациско крварење или стара крв.Ама сепак консултирај се со доктор.Со среќа
Tsh treba da e do 2 , a prolaktin do 10/15 , taka mi kaza endokrinolog. Mene tsh posledno merenje 4,88 a prethodno sekogas 3,47 tuka nesto . Mi dadoa eutirox 50mg dnevno. Prasanje mi e dali sega ke treba cel zivot da pijam terapijava?? I dali mozno e da ima usph ako se sredat ovie raboti ? Do sega neuspeh ama neviden e ovoj problem do sega za zal
Јас бев со висок тсх и пијам еутирокс 25. Никогаш не ми бил под 2 и имам едно детенце, тогаш кога забременив ми беше над 5 тсх то.
Мене пролактинот секогаш ми е скрос малку над граница и до сега ништо никој не ми рекол, и за ваучер не ми прават проблем. За што поточно е важен ако знаеш?
Pa onda zasto ne stavaat na terapija ako e nad 4 tsh ? Kao za invitro pacientki doktorkava vika mora terapija da se spusti ,a ako ne bese za invitro nemase terapija da ti dadam . I sega cel zivot pacient za tiroidna bez problemi nikakvi , i antitela negativni mi se
Neam pojma za sto e vazen , ali kao da bil od 10 do 15 za pacientki za invitro taka mi kaza i plus hormon na stres bil ,reagiral na dosta raboti . Neam pojma nisto cela sum vo prasalnici , a da ne zboram deka mojot doktor doktorosan nisto do sega od ova ne mi kaza
И мене ме ставија на еутирокс 25 со тсх 4 и негативни антитела, но после првото ин витро ми се покачи и од тогаш примам терапија и до 2 ка стигна.