И мој совет најдобро од таму секако дека може само треба да се јавиш во фондот. Мојот беше 2 пати згрешен едвај го најдов во пошта да го подигнам третиот пар грешно адресиран пратен некаде во скопје а јас од друг град па морав кај нотари натаму наваму да се мавтам за да си го земам и тамн го земав стасувам дома среќна читам што пишува и оно одобрено за 1 дете место за второ па назад во фондот ми кажаа кој ден да идам дека има комислија морало пак на комисија све да мине за да се промени и така едвај средив после 4 месеци да си дојдам до правилниот ваучер… и ѕвонете бидете упорни прашувајте што каде до каде е стасано во архива барајте си број на пратка доколку е пратено по пошта да си прашате во пошта до каде ви е пратката да не бев упорна да не ѕвонев скоро секој ден така ке ми поминеа документите и ке требаше се одново… извинете на долгиот пост но сакав се убаво да објаснам
Ти благодарам.Мислам дека може , имам прочитано порано низ темава дека некои си го зеле од таму можеш да ги прашаш кога ќе ги доставуваш .
Мислам дека нема ограничување во однос на возраста, баш и пред неколку месеци имаше 60 год жена што доби бебе со ивф
Изгледа членката прашува до која возраст одобруваат ваучер со свои јк доколку нема замрзнато, 60 годишната имала замрзнато. Знам и со амх под 1 одобруваат само еднаш со свои со молба.
Дека прочитав на некои членки со амх под 1 втор ваучер им одобриле со донирани јк. Епа супер штом ти одобриле со твои, со среќа.
Jas imam pieno dhea I mene mi go preporacaa ama koga pocnav da go pijam mi se pokaci FSH p ago prekinav zatoa me interesirase inace za podar kvalitet isto moze I cist maticen mlec I perga Isto I mene
Според новиот правилник за БПО со донирани одобруваат ако е АМХ под 0.5, се што е повсоко од 0.5 одобруваат со сопствени јајце клетки.
Да, ти благодарам Гледам и одбирам деновиве, сакам да си нарачам метилирана фолна и б12 барем за 3 месеци, изборот е голем, па само се премислувам
Здраво девојки. Денес бев на преглед и со докторот се договоривме да правиме трансфер на замрзнат ембрион,најверојатно на природен циклус. Ми предложи embryo glue. Ваше искуство и цена на embryo glue?
Vo sistina embyo glue e okolu 6.000, tolku plativ vo mart. Imase clenka so imase uspesen transfer so ovoj metod da go narecam. Jaa ne uspeav ni so embryo glue. Taka da nema pravilo. Sama odluci si dali sakas. Napravi si da ne ti e misla, mozev a ne napraiv itn... Jas pred 3 godini bez ovoj metod imav uspesen tranafer, sega ne. Spored mene ne e merilo ili garancija za uspeh Ti posakuvam uspesen tranafer!
Jas pravev so embryo glue 5 iljadi denari e sega vo februari imav uspesen transver sega neznam dali e toa toa ili ne bidejki i prvoto inv mi bese uspesno ama sepak mislam na site dadeni pari ova e nesto sitno sto se plakja a i nema nikakva steta od nego samo moze da rezultira so uspeh