1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    1.102
    ти посакувам успех Кои други доктори прават ИВФ таму? Нешто како да имам инфо и за др. Калчовски?

На malecko87 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ivana.swiss

Ivana.swiss Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2024
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    104
    Јас исто правев таму инвитро и др.Калчовски асистираше, помагаше, заедно работат со др.Славјанка.

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    71
    АМХ хормонот ми излезе многу низок.
    0,37.
    ;(
    Гледам во табелата со референтни вредности, како за над >40 години е, а јас немам ни 30.
    Се разочарав многу, знаев дека ќе имам ниски вредности, со оглед на тоа што имам ендометриоза, правена лапароскопија веќе, ама не очекував до толку.
    Со вакви вредности има шанси за бременост, на било кој начин?

4. hope ❤️

hope ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    117
    Ima li nekoj so iskustvo kaj dr Tashe plodnost vo smisla kako bese komunikacija i zakazuvanje i cekanje i normalno za se drugo odnos i terapii i pregledi vo skoro vreme ?

5. hope ❤️

hope ❤️ Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    117
    Секако имаш има и со многу пониско што успеале со инвитро мој совет прави си пункции и замрзнувај јајцеклетки млада си квалитетот ќе биде добар со соодветна терапија само не се разочарувај

6. Shekerka55

Shekerka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    164
    Da ne se razocaruvas, ima slucaevi kaj sto e nizok amh i imaat uspesna bremenost.

7. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @simonce97 јас сум со 0.36 и сум 38. Моментално веќе ми е 4 ден од трансфер со една оплодена бласто. Со соодветна терапија се е можно,јас дури верувам и на природна бременост!!
    Туку стомакот не ми е поминат воопшто, си имам цело време менструална болка и ко сечење на моменти,имам заборавено како беше , дал требаше или не..

8. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Da doagja i Dr Kalcovski i Profeaor Sapunov za zal moeto 8n vitro treto po red zavrsi neuspesno ne ni doslo do implantacija toa e naredna sreka

9. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    707
    Допаѓања:
    698
    Jas so vakov amh 3 pati ostanuvav prirodno bremena,cetvrtata bremenost mi bese so amh 0.05 ako ne i pomala,ne se razocaruvaj,sekako deka imas sansi

На Hanicka89 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  10. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.816
    Od licno iskustvo ne go preporacuvam.

11. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    441
    симонче, дијагнозата е на прв поглед обесхрабрувачка, и јас ја имам истата. Ендометриоза и амх 0.7, пред две ин витра, од тогаш не сум проверила сигурно е намалена. Моментално сум во тек со вторава ивф постапка, ќе те известам за исходот. Исчитај по форумот има многу успешни приказни и со природни бремености и со ивф и тоа и те како дава надеж. Во меѓувреме фокусирај се на антиинфламаторна исхрана, труди се да водиш активен живот, и информирај се за тоа кои суплементи помагаат за супресија на ендометриоза и подобрување на квалитет на јк. Ти посакувам се најдобро❤️

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DANA.M

DANA.M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    382
    Јас имам лошо искуство со доктор Таше, може е стручен но нема појма од комуникација, надурлен и дигнат,секое одење и враќање во Битола ми беше со стресови и плачки.

На Shekerka55, Muhreenuhd и Dijana DM им се допаѓа ова.
  13. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    837
    Devojki nekoja sto e pacient kaj doktor Lazarevski, da spodeli ako moze me interesira nacin na komunikacija, dali dava privaten br ili samo na meil? Isto i za sestra Anita. Za strucnosta imam dosta citano, no dali raboti so posvetenost, sekako deka imaat guzvi non stop no sepak.... dali moze da se ima i sloboda so nego ili e "krut"
    I kolku cini pregled momentalno? 5000?

14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.816
    Морам да се надополнам дека е пре искомерцијализиран, а сестрите многу слабо организирани за приемот на пациентите. Летоска од Скопје крената да стигнам во 8,00 часот влегов во 15 часот а имав закажано и тоа со кавга влегов на крајот за да во15,30 ми земат крф и да занимам во 16,30 од кај нив. Прва дојодв последна заминав . На крај Таше ја искара сестрата секако не беше тоа јавно (на само културно секако од негова страна) ама кога му кажав дека сем договорени пошто ме гледаше за трансфер и дека прва дојдов а последна си одам Таше ми вика па имаат многу работа и гужва. Мој коментар ми беше ако не се способни да се организираат плати им обука нека се научат. Моето време вреди како и вашето башка од 5 сабајле од СК сум сама тргната и сега назад треба да се врќам. Му падна незгодно.

На Nikol29, Nela_21, Muhreenuhd и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.976
    Допаѓања:
    4.435
    4900 ден е редовна цена. Овој месец имаат роденденски попуст од 15%.

16. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    142
    Jas ne sum pacient na dr.Lazarevski ama bev kaj nego na konsultacija vo oktomvri mesec. Jas kako sto znam so doktorot nemas kontakt, cel kontakt go pravis so sestra Anita. Sestrata e dostapna ama ne sekundarno, kje i pises pa ona koga moze vrakja, preku vikend, nerabotni denovi ne vraka. Termin ako sakas za konsultacija sigurno nema odma da ti dadat, se ceka ako si nov klient moze i tri meseci. Doktorot nisto ne zbori. Za negovata profesionalnost imame tuka procitano dosta pozitivni i negativni raboti zavisno sto ocekuvas. Deka e strucen sigurno e strucen. Ama, ako baras dostapen doktor i kje razgovarate dolgo, togas ne e za tebe samo kje se iznerviras i kje si gi dades dzabe parite. Jas go plativ pregledot 4800 a nisto ama bas nisto ne dobiv.

На ☆Ceceto☆, Nela_21, Muhreenuhd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    837
    Ne mislev da razgovaram dolgo, ne sum tip sto zamara, no pri potreba vrxana za procesot, bi sakala da prasam, da ima nacin da iskomuniciram...
    Ti blagodaram na iscrpniot odgovor
    So lesno da ti bide bremenosta. Kaj koj doktor si?

18. Dunja5

Dunja5 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    13
    Ja sum kaj Lazarevski podolg period., i za komunikacija samo preku sestra Anita sum odela. Privaten broj negov ne sum imala, zvonam kaj sestrata i ako ne krene prakjam SMS pa koga ke se oslobodi se javuva.Do kaj 12h se sekogas vo guzvi so pregledi, posle se po rastereteni. Profesionalen e i strucen, no ne e mnogu komunikativen da se razboruva, tuku na kratko objasnuva i konkretno, nema prazni muabeti.Ne e krut i aroganten u smisla da ne smees da kazes nesto ili prasas, naprotiv se sto me interesiralo sum prasala da dade objasnuvanje ili predlog za sleden cekor vo ivf postapkata.

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.512
    Jas sum pacient na Lazarevski pravev Laparaskopija kaj nego potoa inv imav uspesno swga vtoro pak uspesno za kumunikacija preku sestrata samo nekov broj nemam za razgovor mnogu ne zboruva ama toa sto go prasas ke ti odgovori… jas licno sum zadovolna sestrata e dostapna mozes i na viber da komuniciras pratam slika izvestaj tie vednas mi vratat sto i kako da postapam

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    142
    Sosema te razbiram, site sakame da najdeme pokomunikativen doktor i toa e sosema normalno. Jas sum kaj dr.Trajkovski. I Dr. Trajkovski ne e nekoj mnogu komunikativen no e po dostapen za razlika od Lazarevski, mozes direktno da razgovaras so nego, da mu pises. Opsto vo New Born bolnicata se dostapni bas 24/7. Ako me prasuvas mene i Lazarevski i Trajkovski i Ivanovski i mnogu drugi doktori se pre strucni. Kade i da odis nema da zgresis. Imam slusnato deka Ivanovski e mnogu po komunikativen

Последна измена: 23 април 2025
    На Аанггелла му/ѝ се допаѓа ова.