Искрено мислам дека и они колку и да се трудат на се да ни одговорат стварно нема во процесов некој баш цело време др што би ни бил достапен за прашање за поддршка, може па и поарно дека и ние ко жени секогаш со милион прашања и мисли хаха затоа со сестриве. Отиди па на консултација ако не и кај друг види разговор може ќе се погоди што ти е најпогодно, гое доле тие ни се докториве
Ama jas pisav i pogore. Ne baram doktorot da mi kreva na tel za da me slusne ili da praime muabeti ko drugari itn... Mi znaci da iskomuniciram okolu bitni prasanja,nejssnotii ili nesto so se.slucuva neplanirano a trebs ds se izvesti doktor bidejki e itno vo momentot... Bitno mi e, koga ke vlezam na pregled da mi posveti 10 min vreme, da kaze kako stojat rabotife a ne dodeka se oblekuvam da zboruva s koga ke sednam.na biro da kaxe toa e, se gledsme prijatno... Sepak ne davame pari i ne gubime vreme od rabotno vreme za da odime na prosetka do klinika i nazad... Ne znam kolku me sfakas so sakam da kazam. Se druzime od esen @VirgoStar
Девојки,во понеделник имам упат за на трансфузиологија кај Др.Ристевска и во упатот е наведено што треба да се испита (тоа што ми го побара ивф специјалистот). Е сега,дали треба да влезам кај докторката и она да ме прати во лабораторија или прво во лабораторија да одам? Бидејќи упатот е за кај неа,а во него пишува што се бара да испитам. Не ми е јасно тоа.
Ke odis na transfuzija so upatot i tamu bockaat.otkako izlezat rezultati ke ti kazat za kolku vreme ke odis pak kaj doktorkata za izvestaj
Zdravo sakam da ve prasam zenicki od denes pocnav so bemfola po dve bockanja imam e sega se gledam od ednoto bockanje imam beleg deka e bocnato ama od drugoto bockanje ne dali e vo red ? Blagodaram na odgovorot.
Со 0.2 сум бремена не се откажувај и пробувај. Лошо е само што ќе мора да си платите се на приватно. Нема да ти дадат ваучер. Читај за pimp my eggs на интернет да го зголемиш квалитетот на јк и без лоши мисли. Тоа што треба да биде ќе биде
Нормално е, може некој крвен сад си погодила, не е страшно и модринки може да се појават. Пред боцкање помини со алкохол за да се опуштат крвните садови. За модрици ако се појават може да се мачка хепатромбин
Значи како се пренапнувам со ова чекање резултати. Папот ми стигна за две недели. А хормони денес ги правев, ќе ги чекам до среда. Што значи цела недела ќе изгубам само ради нив, а сите док ми се спремни. И така.
Не само за бемфолата, туку и понатаму за останатите инекции, секогаш страната на која што се боцкаш, на пример лева страна-поткрени ја левата нога ( јас со коленото се потпирав на креветот или софата во дневна), така мускулатурата на таа страна ќе ти биде опуштена. Со овој "штос" нит имав нус-појави од инекциите, нит ги осеќав. Исто, не стискај многу со рацете, штом почнуваш да вбризгуваш, вбризгувај полека и полека попуштај го салото со рацете. И секако не заборавај да испушташ воздух од инекциите. Бемфолата пред употреба едно 20-30мин ставај ја на собна температура. Откако ќе се боцнеш, масирај го местото на убодот со туферче 2-3 минутки. Со среќа!
Не знам каде имаш правено хормони, мене на гак истиот ден ми беа готови, ако имаш апликација мое здравје можеш да провериш, па ако нема потреба од печат зошто документот е електронски валидиран може матичниот да го испечати
Немам апп, како се најавува на тоа? Пробав ама никако не ми идеше. На гак правев, и мене ме чуди што така ми кажа.
Па пред 3,4 години бараше со акаунт од ујп, не знам сега како би било. Симни ја апликацијата и види што бара