Ти благодарам многу Стомакот ми е решето нема веќе каде да боцка А во рамо сама неможам ... Одлично сега ќе барам на јутуб
Jas sum negov pacient,momentalno so mikroginon i se spremam za ivf,da mozes da imas komunikacija so doktorot vo bilo koe vreme preku negobiot mail,jas imav nesto nejasno sega za veligden,mu pisav i odma mi vrati.i predhodno imav nesto da prasam bese samo i mi vrati..sestrata odgovara redovno koga i da i pises ili i se javis,ako nemoze vo momentot ke ti vrati pokasno.Tocno ne e mnogi komunikativen,odgovara precizno za sto da go prasas,ama najbitno e da napavi uspesno da bide i nemora mn da zboruva
Jas sum bila pokolu pred 5godini kaj Gordana Pemovska bese vo Sistina,sega seuste neznam dali e. Bev za hormonite,da ti kazam deka nisto ne mi posoci Ili da mi dasese nasoka za nesto...apsolutno nisto. Bese razgovor okolu 15min si plativ I tolku
I jas sum tolku godini,mi vikaat deka se e vo red,ja pocnav postapkata treba maj da bide se...lele se isplasiv sega,svesna sum deka sum stara no eve sega dojde red i se nadevam deka ke uspeeme,ti,jas i site drugi..ova ne e prijaten odgovor od doktor da go slusnes,mn razocaruvacki
Добар ден се надевам ке ме примите во групата,сакам мислење од поискусните кој е подобар помегу Таше плодност и Лазаревски меѓу нив се мислам да почнам процефура
Pa spored mene tuka sto imam citano za znaenjeto i profesionalnosta na Lazarevski ne e sporedlivo. Pritoa Lazarevski e eden od najdobrite i najstarite doktori za invitro proces, samo kaj nego tesko se doagja do termin bidejki e prezafaten covekot. A za plodnost i Tase mozes da svrtis nekolku strani prethodno clenki mnogu se zalat, a jas iskustvo nemam od nego.
Па ние тука не можеме да дадеме точен одговор кој е подобар кој каде имал успех таму ке ти пофали ако се мислиш меѓу нив иди на консултација кај двајцаа и одлучи сама јас лично сум кај лазаревски и сум задоволна првото инв ми беше успешно и ова второто успешно сепак успешноста зависи од многу фактори
Najteskata dilema...i jas se mislev megu niv dvajcata,imaat mn ralicen pristap no dvajcata se mn uspesnji.jas Lazarevski go izbrav zs mi e pobilsku sk.mom sum na terapija pa ke vidime prvo mi e.
Здраво на сите имам за продажба апчиња Impryl, 3 кутии, за повеќе детали ве молам пишете ми и јас ќе ве исконтактирам. фала ви
Jas prvoto IVF bev Kaj Tase, izvadeni 6 jk oplodeni Samo 3,dva transferi beta 0. Vtorovo Kaj Lazarevski 7 blastocisti, tri transferi uste nemame uspeh. Okulu pristapot Lazarevski mi e pokorekten. Jas ne kliknav so Tase voopsto. Ama sekoj individualno. Nemame uspeh seuste ,ama ako treba pak bi go izbrala Lazarevski.
@Konstantina80 Za Lazarevski mnogu pofalni zborovi imam slusano. Za Tase od iskustvoto voopsto ne sum zadovolna. Preiskomercijaliziran e.
Здраво мое искуство со Лазаревски не е баш добро,тоа за стручен сигурно е, но многу гужва ,те викаат од ходникот како на пазар..те брзаат да те видат како на лента..Не е како што било. И секако го итнуваат терминот и ништо на крај Ембриолозите не ги интересира ништо,ни извештај ништо не даваат на крај,онака како да не си човек.. Со лесно и со среќа каде и да одлучите.
Neznam dali si bila Plodnost da vidis kakva e guzva e I haos. Jas pred dve godini koga odev zakazano vo 9 vleguvav vo 12-13h , sekogas kasnea so terminite. Sistina imam cekano maksimum pola sat.
За докторите има разни искуства и не навлегувам во тоаа кој е добар а кој лош. За секој е најдобар докторот кај кого успеал да добие дете. И многу е важно како ќе се спојат енергиите на пациентот и докторот. Сум била за разни интервенции и прегледи и во Плодност и Систина, а за ин витро само во Њуборн. Ако ви е фактор чекањето, тоа го нема во Њуборн. Секогаш сме влегувале точно на закажан термин, без разлика дали е преглед, пункција, трансфер, или обично земање крв, подигнување терапија. Секогаш сме биле известувани за развојот на ембриони, ден за ден, исто и за резултати од хормони и слично, и сме контактирале со нив за секакви глупости секогаш имало барем сестра достапна.Сметам дека ова се должи исклучиво на тоа што се сконцентрирани само на ин витрото како процес и што имаа доволен број на задолжен кадар. Ќе повторам, за да не бидам распната, не навлегувам во стручноста на докторите, единствено ако овој фактор на некој му е одлучувачки си земам за право да го споделам како информација без нешто да наметнувам. Не значи дека ова ќе остане непроменето, но засега е така, и ќе повторам ако ова ви е преломен момент, сакав само да споделам искуство околу оваа тема.