Здраво на сите! Дали некој знае што сѐ соаѓа во ваучерот од кога ќе ви биде одобрен. Дали само пункција и трансфер или и прегледи ако е успешно ин витрото?
Јас доплатив само за 6 мериоферт (лани Фондот покриваше 30, јас примив 36) и 4 цетротид кои не ги покрива Фондот. Зависи со што ќе бидеш стимулирана, со каков протокол ќе си.
Ај едно инфо за другарка ми, јас знам само за Њуборн дека има бесплатни ивф консултации, како е по другите клиники? Збориме за скроз прва консултација, дали негде на др место е бесплатно?
Dali nekoja od vas imala poveke dena bolki na 23ti bese transferot na 2 zamrznati embrioni na 25 i 26ti imav bolki, potoa na 6tiot den i na 10tiot den, menstrualni bolki naduenost,kako zestina vo stomak,bolka vo karlica vo jajnici,kako pecenje i bodezi..I koga ke legnam na grb so svitkani noze bolkite togas se smiruvaa. Si mislam deka sekoj moment ke mi dojde a treba da dobijam na 4ti
Mozes da si napravis utree test ili vo laboratorija da ispitas. Ako ima bremenost ke pokaze So sreka i so pozitivni vesti da se prijavis
Otkako vi stiganala potvrda na mejl deka e odobren vaucherot kade otidovte da go podignete lichno? Kaj Rekord ili kaj Jugodrvo? Imaat odredeno vreme koga mozhe da se podigne? Nekoe brojche za kontakt da se rasprasham? Jas imav edno brojche no izgleda ne sum go memorila. Fala vi odnapred.
Kade se podnesuvaat sega dokumentite, kaj Majka Tereza ili kaj crven krst? Postoi li opcija da se zeme direktno od tamu, bez da go prakaat vaucerot po posta i kako ve izvestuvaat deka e odobren?
Mene me izvestija po mail deka e odobren ama ne znam dali ima opcija direktno da se zeme. Mene nishto ne mi stiga od drzhavnava poshta vo Aerodrom duri i odlukata od fevruari za nadopolnuvanje se ushte ne mi e stignata i morav da odam tamu da ja sliknam. Strashno e ova so poshtive. Na partnerot mu istekuva kartichkata od banka mu vikaat odamna e pushtena a ne e stignata ushte.