Здраво девојки. Ме интересира дали додека примавте стимулации за долг протокол си продолживте со вежбање? Вежби од типот на пилатес, функционални вежби без кревање тежини...
toa najvekje zavisi od tebe, kaj mene na primer imase mnogu jk i jas nemase sansa da mozam da se dvizam se me bolese, ako imas pomalku jk i nemas poteskotii ne bi bilo problem pretpostavuvam
И мене ова ме интересира. Дали е дозволено вежбање јас пилатес вежбам уназад година и повеќе, но и претходно сум физички активна. Требаше да бидам по краток протокол, но сепак на крај се одлучи докторот за долг и се боцкам веќе пет дена со супрефакт. Дали кога ќе почнат стимулациите некоја со искуство да каже се препорачува физичка активност било каква и да е. Мене ми е многу важна пред се за менталното здравје. Секако планирав и докторот следно кога ќе одам да го прашам.
Mislam deka mozhesh se do transferot i potoa malku labavo. Mene tie dve nedeli posle transferot mi kazhaa prvite 5 dena samo za jadenje i toalet i posle mali proshetki. E sega jas vtorata nedela zdivev maksimalno i hemeroidi mi se pojavija koi posle edvaj uspeav da gi sredam od toj pusti strav deka moram da lezham i pak mi beshe neuspeshno prvoto in vitro. Vtorovo iskreno prvite 5 dena miruvanje da potoa ne planiram da se zalezham pa shto saka neka bide. Najubavo sepak da si se konsultirash so doktorot.
Мене сестрата ми рече кога ќе почнам со стимулации да престанам со вежбање, дозволено било само прошетка. Истражував и на нет, сегде препорачуваат прошетки, јога, пилатес. И мене вежбањето ми е мн битно и за циркулација и за ментално здравје, па затоа ме интересираше дали скроз да прекинам или да си подвежбувам Како што и кажале на @Srcka28 , ваљда најдобро умерено, се до трансфер, после малку одмарање.