Секој различно реагира на терапијата, ама некаде после 9 дена терапија веќе сметај дека се ближи денот. За работа не се грижи, ќе си земеш боледување.
Опушти си се,нема страшно,ќе ти ги извадат со анестезија,после тоа ќе полежеш 2часа,и после ќе чувствуваш некој притисок ама не е болка,ќе ти предложат да одмараш,никако физичка работа и така,..после трансферот ќе ти биде од 3-5 ден,..со лесно и со добра мисла
Hahahahah pred dve nedeli mene me tesea,sega jas,voopsto da ne se sekiras,za 20 min se zavrsuva i ti nisto ne osekas,ama bas nisto,malku si samo pospana,ama toa e 10 min,i tolku,za dva saata si doma.Nema ama bas nisto strasno
И јас правев пункција во среда,во петок ми ги вратија и еве денес ми е 7ми ден,ајде среда среќен ден,..
Со лес,ништо страшно под анестезија ќе си кога ќе се разбудиш ќе те имаат олеснето од фоликулите.Среќноо
Ќе ти се јавуваат секој ден од ембриологија за да те известат како напредуваат ембрионите.Од самиот доктор зависи како работи некој на 3а некој на 5ден трансвер.Со лес да мине и со успех
Devojki, kaj mene trebashe da se pravi ivf na priroden ciklus so zamrznati embrioni, ama ne dojde do ovulacija, odnosno vodeckiot folikul ne prsna i premina vo cista. Mi dade doktorot da pijam Orgametril za da ne rasne mnogu cistata, pa sledniot mesec ke kaze sto ponatamu. Ve molam nekoj za sovet ili slicno iskustvo. Ne znam ova cistava dali od premnogu hormoni se sozdade?!
Bockanje,punkcija,transfer,ne e strasno kolku dvete nedeli koga si vo iscekuvanje. @sakambebe cestitki,skolska bremenost da imas,gali go mesko. Site sto ocekuvaat i sto ke pravat ivf so lesno da Vi bide i so dve zar crveni crtki
Isto i kaj mene bese ama doktorot mi rece od sledniot mesec uste od prv den so estrofem i toa e toa. Mi rece niso strasno se desava
Se pravat cisti posle tolku primanje na hormoni,ne se sekiraj...stom pies tabletki ke pukne,pa naredniot mesec kako nova.
Женички,мене ми е 8ми ден од трансфер,дали можам да седам,да се бањам,..и дали и вас ве боле градите цело време после трансфер,..поздрав и убав ден