Zenski sega razgovarav so dr.Jani od transfuziologija,negoviot odgovor bese deka ne postoi protein Z,neli e malku cudno toa
Zavcera (8mi den) bese 156 Deneska (10ti den) 165 Znaci neraste. Doktorkata rece od tri embrioni moze edno ili dve ne uspeale, bremenost uste ima megutoa b-hcg ke se poremeti ako padnalo edno od embrionite ili dve. Taka sto rece da prodolzam so terapija do ponedelnik (14 den) pak da proverime beta Cekam, celata sum pod stres neznam sto se desava
Zatoa sum imala kafeav iscedok oti padnalo nekoja od embrionite , oti 3 gi vrativ. Ama vika cim ima uste b-hcg znaci ima uste bremenost, nekoj embrion uspeal , ne e nisto sigurno, do ponedelnik ke cekame
Нај веројатно прашањето е за мене ги земам од аптеката во систина и една аптека нз како се викаше во штип во близина на туш секако не одат тие на рецепта на приватно се
Колку убави вести! Честитки до тебе и до другите членки со позитивни резултати! ви посакувам лесна бременост! кај мене испадна негативен тестот повторно.. ќе се спремам за нов третман со долг протокол наскоро
Не губи надеж, смири се и биди позитивна. Кај мене беше иста ситуација, вратени два ембриони, на 10-ти ден 138 бета па на 12 ден 172 бета, на 14 ден 420 бета.....едното ембрионче не успеа, другото еве ја до мене девојка од 9 месеци.
Do vcera domasniot test mi pokazuvase vtora linija, deneska e epten bledo, dali znaci ova deka paga b-hcg? Doktorkata pak vika da cekam do ponedelnik , da povtoram beta, oti pd 3 embrioncinja ne se znae sto se desilo..
Девојки здраво, во средата правев хистеро - лапаро, ова ми е веќе 4та операција и се надевам последна. Извадени ми се 2 миома и ендометриозата што не ми правеше проблем ама решив да ја оперирам за да ги тргнам сите можни пречки за наредниот трансфер. Причината поради која ви пишувам, за некој со сличен проблем, најтопла препорака за др. Саша Јовчевски на ГАК. Докторот е толку пристапен, љубезен, слуша, се посветува, не е колку ради реда и објаснува убаво што правел, како се одвивала операцијата. Паралелно работи и во Жан Митрев и да правеше ин витра без размислување ќе правев.
Здраво девојки, примам терапија пролутекс, порачав од Турција да ми донесат као по евтини се дупло. И сега немало баш такви па ми ги земале овие као замена рекле истата намена дека е и иста употреба. Упатството е на турски ништо не разбирам. Утре ќе прашам лекар секако ама дали некој имал искуство со овие инекции ?
Devojce jas mislam ne trebase da gi prekines kleksanite ne znam dali primas prolutex ako ne kupi i bockaj edna dnevno... Za aspirinot, da vo red e ama kleksani sigurno si primala pd odredena pricina ( da ne navleguvam dali mutacii itn) i ne znam zosto ti gi prekinala dr. miruvaj ne se opteretuvaj, ne setaj mnogu i se nadevam ke bide se vo red