Секако дека ќе чекаш до понеделник, продолжи со терапија, ако си покриена со прогестеронска подршка не се грижи, само биди смирена, одмарај и се ќе биде во ред. Не се оптоварувај со домашните тестови, имаш убава бета за деновите.
Da, se bockam prolutex 1x1 sekoj den, clexanot rece ovie denovi da gi prekineme , pa ako prodolzuva bremenosta pak ke gi prodolzam i clexanite
Да, ми текна од после го преведов. А и се консултирав со доктор ок се може да ги примам. Во секој случај благодарам на одговорот .
Devojki imav tsh 4 Pa 3.7 I malku pokaceni antiela , pravev pregled Kaj dr Crcareva vo Sistina. Za vontelesno oploduvanje mi rece deka e visoko I mi dade Eutirox 25. Megjutoa celo vreme civstvuvam treperenje, nemir,malaksanost,slaba koncentracija . Doktorkata veil da prodilzam so terapija deka na bebinja Im se davale tie dozi. Dali nekoja imala slicno iskustvo, Edna nedela gi pijam I uzasno mi deluva…
Зависи и другите хормони како ти се Јас имав еден на граница горна а тсх 3.86 и не ми дадоа поголе доза еутирокс зошто може да направи тахикардии. Сега пијам 50, но ок сум. 25 ете кај мене немаше ефект а тсх рипна.
И јас пијам од 25мг 5дена, па за викенд по пола и исто ми предизвикуваат тахикардии и вознемиреност, дури и некој ден ми качуваат притисок. Се надевам дека за тоа што ги пиеме ќе има резултат. Ми кажа докторката за 4 недели би требало да има резултат.
Devojki imam ovitrele edna inekcija so rok na vaznost do kraj na maj, ako na nekoja od vas i treba ke i ja dadam neka mi pise poraka
Treba organizmot da ti se navikne ili dozata ne ti e pogodena. Vidi uste nedela dena kako ke se osekjas I napravi vo istata labaratorija pak tsh I konsultiraj se pak so doktorkata .
QUOTE="Ivana.swiss, post: 7435671, member: 168290"]На трети ден од добиено се прави испитување за тсх, така?[/QUOTE] Не. Тсх можеш да направиш независно од циклусот. Само е битно да е од сабајле и немора да си гладна.
Mene pred 1.5 godina tsh mi bese 6. Isto mi dade euthirox od 0.25 i uste den denska gi pijam, pred transfer go proveriv mi bese 1.2, no kolku sto znam jas vise ako pocnuvas da gi pijes ne treba da se prekinat, oti moze pak da ti se pokaci tsh, a vaka so euthirox go stabiliziras celo vreme.
Добар ден ….. Читам читам и на крај да прашам … Што е разликата од трансфер на 3 ден , на 5 ден или слично … Зошто кај некој е на втор ден а некој на пети .. дали е тоа од проценката како се развиваа материјалот или чисто докторско …
Тоа зависи како се развиваат ембрионите ако докторот одлучи дека е подобро на 3 ден да се вратат а поголеми шанси има да се доразвијат во матката ги враќаат на 3 ден, а ако се добро развиваат ги остаавт до 5 ден ги враќаат на 5 ден назад
Zdravo na site nova sum pa I jas nesto da spodelam. Imam endometrioza 3 operacii I 3 neuspesni IVF, poslednoto neuspesno iVF mi bese sega pred edna nedela, I 3te ivf mi se vo sistina preku fond e odsega pa natamu se ke e po dzeb. Sakam da smenam bolnicata se mislam megu New Born ili Organziski vasi iskustva?
Сум била на двете места, за мене њу борн е next level од другава. Не дека нема позитивни искуства и тука, ама ...
Si bila na privatno ili preku fond, me interesira za cenite na privatno vo њу борн, poso veke gi iskoristiv vaucerite od fond
За Органџиски низ фирумов има многу негативни мислења. За ЊуБорн ти ја препорачувам Татјана или Хаџи Лега. Трајковски не, не затоа што не е стручен туку е многу ладен и некомуникативен. И за разлика од другите болници цените им се најпристони