Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.805
    Koga veke odis na privatno toplo ti preporacuvam Solun . Cenite se isti kako kaj nas pa ako dobro razmislam I poevtino bidejki nema dodatna komercija od skapi dodatoci kako impril, pa takrolimisi, pa intralipid itn. Itn. A nema sporedna EU I tuka kaj nas. Sekade ima uspesni I neuspni prikazni I sekoj fall kade uspeal.
    Moja topla preporaka e ova no sekako I nasive se so uspeh. Ako se odlucis za new born vidi si vnimatelno koj Dr ke go odberes. Nekako Trajkovsi e naj fallen.Jas sum bila kaj Tanja I kaj Hadzilega . A sum bila I vo Sistina I vo Plodnost. So srekjw

На t1234, GlamG и hannybanny им се допаѓа ова.
  2. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    140
    Moze da kazes tvoe mislenje, ama za dr. Trajkovski deka e nestrucen a ima 100000 tuka sto sme ostanale trudni od nego e mnogu neubavo od tvoja strana.

На pandelka, Bubble91 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  3. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    234
    Напротив не си прочитала добро. Не е човекот нестручен. Има голем успех и на форумов има голема доверба само реков дека односот не му е во ред. Барем со мене едноставно не кликна. Јас сакам да можам да прашувам затоа што едноставно се ми е непознато и страшно.

4. Vasileva98

Vasileva98 Нов член

Се зачлени на:
    Сабота
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Za doktor da treba nekogas da izberam povtorno I povtorno bi go izbrala Mladen Risteski Sistina, prekrasen covek dostapen 24/7 vo sekoe vreme, no ete nemav uspeh so nego mozebi srekata mi e vo druga klinika ne vo sistina

5. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    140
    Da, se izvinuvam nabrzina sum procitala. So mene takov ne e doktorot, najverojatno ne ste kliknale. Sepak sovet do sekoj dokolku saka treba da si otide na konsultacija i kaj dr. Trajkovski i sam da proceni dali e za nego ili ne. Po moja preporaka clenka zakaza kaj nego na konsultacija prethodnata nedela i bas mi pisa deka bila prezadovolna i mnogu covecen, detalno razgledale se i im dal mnogu ubav sovet i preporaka za sto ponataka da pravat.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.805
    Пак ќе кажам кој каде успеал таму фали :). Јас пак Тања и Хаџи лега не би ги фалела ни препорачала. Посебно НЕ Хаџилега.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.099
    Кога веќе одиш на приватно би можела да разговараш со некои од клиниките во Солун, со цени се негде и поевтини од нашиве. Тука веќе си пробала со овој протокол а реално Систина и Њуборн се многу искомерцијализирани, преоптоварени со пациенти. Ако ништо друго може да се консултираш, имаат координатори од Македонија барем лесно ќе дојдеш до бараните информации.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    140
    Jas ne uspeav od prva i togas go falev istiot doktor, bidejki so mene bil mnogu covecen i jas sum prezadovolna od nego i negovata profesionalnost. Kazuvam samo moe mislenje, sekako ne moze da ni se dopadne sekoj doktor koga samite nie sme site razlicni.

На Аанггелла и Dijana DM им се допаѓа ова.
  9. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    37.919
    со ваучер во њу борн, приватно кај другиот.. одамна беше не се сигурни истите цени сега.
    Инаку мене Трајковски ми беше комуникативен, некако се најдовме, се разбиравме. Сите ми беа достапни, и сестри и тој (сега, нормално со мерка, ама кога требало секогаш) Не знам, иако не успеавме, јас немам замерки за клиниката ни за него. Ми се чини дека сега и таму е доста по гужва откога ние почнавме во ковидот, па сигурно имаат и по некој пропуст, мислам дека човек во таа професија дефинитивно прегорува кога-тогаш.
    Разгледај, види и опцијата Солун ти стои.
    Пиши ми пп ако сакаш

На Dijana DM, bgirl6666 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  10. Sani_Sav

Sani_Sav Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Jas iskreno ke pisam…pred dve nedeli pravev privatno invitro kaj Organdziski,doktorot e korekten dodeka mu odgovora,ts dodeka davas pari sto toa znaci,vo ni eden moment ne mi ponudi da probame da zemam vaucer za invitro tuku da bilo privatno,okey resivme so soprugot kako sto kaza doktorot,koga bese neuspesno komunicirav samo so embriologot i koga sakav da zakazam termin kaj Dr… da mi objasni sto kade kako nastanal problem,mi bese receno ne e moment za termin,zakazi za dva meseci… meguvremeno ne me drzese koza… se rasprasav i edna devojka od forum mi ponudi da zakazam konsultacija kaj Trajkovski New Born,iskreno sum zadovolna od samiot pristap na doktorot,i vednas mi rece odime da spremame dokumenti da pravime so vaucer invitro i so sestrata zaedno mi gi sredija koi dokumenti ni se bitni,megudrugoto mi rece ke probame i so inseminacija,a Stojan mi kaza toa e gubenje vreme…. ova e moe iskustvo

На Аанггелла, bgirl6666, DELFINA81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Ivana.swiss

Ivana.swiss Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2024
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    104
    Истото искуство го имав и јас пред две години, само кај Верица. Додека да ги земат парите е се ок, после ги нема никаде, и моето беше неуспешно и докторката неможела да ме прегледа, друг доктор ме прими, зашто бев целата испаничена. Катастрофа и персонал и се.

На Аанггелла и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  12. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.805
    Кај Стојан немам одено но кај Трајковски една членка сега веќе има дете го доби со инсеминација направена од Трајковски, а претходно имаше неколку ивф кај друг доктор во друга клиника нр успешни.
    По моето искуство мнооогу е битно докторот да е посветен, и да си ја знае работата. НЕ лубезен на зборови а да гледа на твоја штета да направи профит него да е посветен.Ова е занает и секој неможе да го работи. Самата работа бара многу осет и знаење што многу доктори не мислам дек аго имаат тој квалитет за оваа работа. Пред две години бев кај Хаџи лега . Касрофа од доктор. Бев на природен циклус . Дозволи да му пукне јк и да пунктира празна јк-- која не етичност?!. Вториот пат многу лошо пунктираше. 3/
    4 пати боцкаше . Пошто природен циклус без анестезија сакав пункција и зна што правеше. И извади наводно празна јк, ама да сме оделе со стимулации. И цело време цилеше на тоа. Иначе сум со идеоатска неплодност имајки да побара да види каде е маката тој да пробал. Абе човеку што ќе пробуваш.Единствен др си што не ми извади јк на хормони по книга. Тој ќе ми збори за такрулимус за имприл дај човеку олади со искуство ивф богато сум, сум ти рекла. Освен што глуми лубезност за стручност неможам да го пофалам. Не дека некои членки немаат успех ама од толку жени ке се погоди кај некоја.. Ама кај колку не се погодило.

На bgirl6666 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    10.408
    Слично искуство имав и јас..а уште ми одекнуват во уши зборовите : " вие деца не можете да имате никогаш" ,колку само болеше тоа,па и да е така,се кажува ли тоа така ладнокрвно?!

14. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.499
    Здраво девојки
    Собирам документи за IVF ваучер .
    Заглавив со брисеви. Бактерија Streptococcus agalactiae .
    Трет пат ќе ги повторувам брисевите . Пиев Амоксицилин ама ништо.
    Дали можеби некоја од вас има искуство со оваа бактерија ?

15. Vasileva98

Vasileva98 Нов член

Се зачлени на:
    Сабота
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Исто имав и јас, но матичниот среди, се јави во лабораторија каде што ги испраќаат на испитување да извадат чист резултат дека ни е за ваучер, а ние си ја теравме нашта со антибиотик. Кога паѓа имунитетот таа се појавува

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. t1234

t1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    99
    Здраво
    дали може во приватна порака да ме исконтактирате за информација за солун, пробав но не можам да ви пишам приватно.
    фала ви

17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    10.408
    Душо немам јас искуство со ивф во Солун,си ме помешала со др.членка.

На t1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.499
    Што ти помогна да ја излечиш бактеријата? Само антибиотик ? Вагиналети кои ги користеше?

19. Vasileva98

Vasileva98 Нов член

Се зачлени на:
    Сабота
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Само антибиотик, многу цедени сокови и повеќе здрава храна

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mina888

Mina888 Истакнат член