Bev jas vekje, poslem taa beta mi zakazaa termin za tocno 14 dena i koga otidovme slusnavme i srcence
Денес имав трансфер ај сеа класични прашања …. Ке пробам колку можам првите 3-5 дена да ги излежам и ме интерсира дали можам да лежам ма меше ? Пример ? фала ви
Здраво, После колку време ве известија дали е одобрен/одбиен ваучер за ин витро? Прв пат поднесовме пред 3 недели и се уште никој не не исконтактирал...
Знае некој кога има комисија? И второ прашање, дали некоја пиела Овунорм и имала осетливи болни гради и често мокрење? Не е бременост, уште недела дена имам до добивање.
Никогаш не ме болеле освен во бременост. Ни со кломифенот, ни со стоп инекцијата, само сега осетив. Да речеме некои 5 дпо.
Zdravo drvojki.mi treba info za vtor vaucer kolku vreme treba da pomine od neuspesno invitro(prvo) i koi dokumenti se potrebni.dali treba pak 2 spermogrami
Девојки,ми треба ваше искуство. Ќе правам криотрансфер но уште немам добиено. Докторот ми рече да отидам кај матичната да го види на ехо ендометриумот и да ми пише Примолут за да добијам циклус па да почнам со терапија за крио. Е сега,јас имам многу тенок ендометриум и матичната ми сугерираше за Циклопрогинова,дека ги давале за ендометриум да се задебели за трансфер. Прв пат слушам,до сега не ми дал докторот не ми ни спомнал. Она ми рече прашај го. Како иде тоа? Сте пиеле ли?
Јас имам пиено неколкупати, сега последниот пиев пред трансфер на замрзнати ембриони ( само од белите апчиња) но исто така имам пиено и претходно пред пункција.
Да.Јас имав,две бремености со замрзнати ембриони на 5 ти ден. Втората бременост беше близначка,еве уште малку 1 год.ќе направат. Има посебна тема: Трансфер со замрзнати ембриони,можеш да прочиташ повеќе искуства.
Mene eve vtor pat mi e uspesno so zamrznati embrioni ( prv pat zavrsi biohemiska ) Duri jas mislam deka so zamrznati embrioni sansite za uspeh se pogolemi, deka organizmot ti e odmoren. A koga si so fresh embrioni, organizmot ti e umoren od stimulacijata. Sepak ova e moe mislenje.
Здраво девојки, сакам да ве прашам дали некоја од вас има искуство со Др. Марија Бекамедика? Често гледам видеа на социјалните мрежи и ме интересира дали навистина може да помогни и да се подготви телото пред ин витро. Тежок е овој пат и често ми изгледа како невозможна мисија