Za endometriumot zemi si ananasa sekoj den po 2 parcinja, brazilski orevi po 2 i cveklo pocesto knzumiraj...od moe iskustvo imase podobruvanje.
Nekoja da kazi iskustvo so nekoj krem za modrici,bolka vo ramo se bockam podolgo vreme i neznam koj krem da go zemam da namalam bolka i otok.
Здраво девојки. Некоја што се има боцкано со бемфола да каже искуство со нус појави. Сестрата ми рече дека нема ништо да имам, но два дена се боцкам денес трет ден ќе ми биде и денес осеќам ко тежина во јајниците, као надуеност и многу сум како поспана, зашеметена. Би требало да е нормално претставувам, но сепак да си прашам некоја да сподели искуство.
Bemfoata i jas prvoto ivf koga ja primav bev mn pospana bez energija dodeka vtoriot pat koga ja primav ne bese taka
Мене сабајле ми се јавија само да прашаат дали првото ми било природна бременост, и толку беше. Секретарка се претстави. Така да изгледа денес утре ќе има. Поднесов во четвртокот.
I jas denes gi iskontaktirav, mi kazaa deka ke imaat utre i deka ke dobiam izvestuvanje na mail. Taka da so srekicka na site sto cekame
Втор ден од трансфер Си лежам и си чекам ... уште 12 дена до резултати .... Кажетеми како лежевте ? на грб строго или ? Што јадевте ? ми рекоа протеинска диета да држам ... а на нет прочитав дека медетиријанска храна е најдобро ...
So sreka, cekame pozitiven test Mene mi rekoja da lezam doma kako sakam kako mi e udobno taka. Jadev se samo pomalku zrnesta hrana sto tesko ja vari zeludnikot. Poradi poduenost izbegnuvav samo toa. Mi rekoja tusiranje so mlaka voda so zeska nikako toa bilo bitno i ispravena, ne da lezis vo kada so zeska voda. Da ne krevas tesko niz doma. Poveke cedeni sokovi i voda mnogu. I eve nie prvoto ivf uspesno 3ipol godisna devojka, ova mi e vtoro ivf i uspesno 6 nedeli bremena
Ti blagodaram sekade Gospod da dava samo ubavini. Dvata pati od prv obid uspeavme. Svaka mu cast na doktor Tase Plodnost, mozi ne e komunikativen mnogu no si ja vrsi svojata rabota profesionalno. I na kraj najbitno e da ja brka svojata rabota kako sto treba.
Od bemfola nikakvi nus pojavi nemav odlicno se cuvstvuvav jajnicite e normalno da gi cuvstvuvas i bidisi rajat nikakvi nus pojavi nemozat da se pojavat .
@Izgrejsonce* женски мозок, бара некои симптоми кои сигурно немаат врска Прво ивф ми е и некако цела сум како под штрек, дали ми е од ова, дали ми е од она...