Ако не дојде до пункција опцијата е да не се користи ваучерот, да се чува за следен обид, а искористените инекциите да ги платиш приватно.
Има некоја од вас смрзнувано клетки ? Ме интересира цената, од стимулации, следење, пункција и криопрезервација, колку вкупно ве чинеше?
Докторот ми ги смени инекциите, ми даде менопур. Некоја со искуство да ми каже како ја има ставано? Сестрата ми рече мускулно и дека ќе мора некој да ми ја става, сама дека нема да можам.
Може некој да ми објасни околу рокот на траење на ваучерот? Дали во рокот на шесте месеци треба се заврши целиот процес,или само да се започне со процесот? Од кога почнуваат да се бројат шест месеци?
Da mnogu bese i pulsot mi se pokaci na 105,pa zatoa mi dadoa terapija da pijam sekoj den i fala bogu sega sum dobra so terapijata
Od denot koga ti go odobrile vaucherot pishuva datum na samiot dokument ti se brojat 6 meseci i vo rok od tie meseci treba da go iskoristish ali i da ne go iskoristish mozhesh pak da podnesesh za da ti odobrat. Inaku koga kje ja pochnesh procedurata od denot na embrio transferot ti se rachunaat 6 meseci za nareden vaucher. Jas se nadevam deka kje izglasaat za 6 vaucheri dosega imame pravo so fond na 3. Pozdravche
Поради новонастаната ситуација на работа кај мене, морам да одложам трансфер за почетокот на 2026. Ваучерот ми истекува во ноември. Како да постапам?
Истото и кај мене беше, па дури и после трансферот така знаеше да се качи. Терапијата ја земаш цело време ли, имаш ли бременост и што ти дадоа?
Со лесно и со среќа. За колку време ти го одобрија? Јас во понеделник поднесувам па да знам отприлика.
Imaat izmeni vo FZO, odobrenite vaiceri gi isprakaat na meil i nema potreba da se isprakaat po posta ili locno pd tamu da se podignuvaat, so vaycerot sto ti go prakaat si odis vo klinikata
Prasaj vo fondot da ti kazat kako da postapis. Dali moze da prodolzi... Topla preporaka : neznam sti rabotis I kako ti se rabotite postaveni no za ova za rabota ne odlozuvaj. Pred cc godina mi se pruzi prilika da odam vo druga kompanija da rabotam so pozicija I plata koi vo aktuelnata kompanija kade sum samo mozam da sonuvam. Ne ja prifativ. I napraviv uste dve invitra od koi poslednoto e uspesno. Da odlozev neznam koga ke mozev da pak da se obidam. Inace vo 5 godini kolu odam po ovoj pat ova mi bese 10 ivf. Taka da ti najdobro si znaes kako treba no sekogas stavaj se ti na prvo mesto pa posle rabota. Izvini ako ti vlegov vo privatnosta ama toa e moeto razmisluvanje.
Да, ми стигна на маил. Ваљда е тоа тоа. Идеш кај матична, да ти даде упат. Ама мене др ми кажа доаѓај одма тука ќе средиме.
Ja primav celo vreme,piev nebilet,koga ostanav bremena ni gi smenija so nekoi sto odgovaraat vo bremenosta,ama bremenosta prekina sega pak sum na nebilet
Друшки,дали воопшто некоја останала бремена од рана бластоциста замрзната на 5ти ден? Абе што се немам поминато со ладна глава,ама сега не можам,ќе полудам. Милион сценарија во глава имам.Кога веќе не била зрела бласто на 5ти ден зошто ја замрзнале а не почекале 6ти ден? Ако не се доразвие,никому ништо. Не е само ајде трансфер да се направи,клукај се хормони. Ќе закажам консултација со ембриолог,ама до тогаш само тоа мислам. Искуство некое? Извинете на долг пост и негативна енергија.
Небилет и јас пијам по потреба, после трансферот кога ќе се покачеше притисокот исто тоа пиев... и ништо не испадна. Кој знае што се случувало во организмот. Бев на кардиолог ми рече да не пијам ништо, ама кога ќе се покачи друго нема.