Дечки, заборавив да ги прашам докторот и сестрите, за пункција кога ќе се оди дали треба да бидеме депилирани? Дека нели кога се прават хистероскопија, лапаро хистеро и други операции обавезно кажуваат да се дојде депилиран. Дали пункција се рачуна како оперативен зафат бидејќи нели се дава и анестезија
Да, треба да си депилирана. Го нагласуваат обично тоа или го даваат во пишана форма во препораките при подготовка.
И моето искуство беше исто, никаков одговор за моето неуспешно инвитро , притом немаме никаков проблем со мм и не не посоветуваа за инсеминации, затоа веднаш почнав инвитро.
Тоа е, прашав во фондот ми кажаа нема преку пошта да се чека туку на е-маил стасува го принташ и го носиш кај докторот. Со среќа во постапката.
Здраво соборки. Имам три ампули Prolutex со рок до 09.25. Од финансиски причини неможам да ги подарам меѓутоа можам да ги дададм трите за 900ден. Праќам и по карго на мој трошок. Поздрав
А ти да му отидеш сега со трите на посета да го поздравиш? Каков идиот леле мори мајко. Не ми е јасно како со таков однос уште се лажат луѓе да идат кај него...
Zdravo devojki nova sum vo forumot, so mm se obiduvame za dete vejke 2 godini se e vo red so dvata, sakame da probame Ivf, pa me interesira koja e cenata za na privatno?
Пред 3 години во Систина ,5000 евра ме чинеше.Све зависи кои инекции ќе ги примаш.Тогаш цените им беа од 1600-2600денари.
Ако имаш осигурување ве следуваат и ваучери од државата, претпоставувам знаеш ама сепак да спомнам. Само што бараат инсеминации доколку нема индикации да одобрат без. Процесот на одговор од фонд сега е доста убрзан, ваучери за 2 нед ги добиваат.
Здраво, да не имате некои информации кога ќе биде доктор Владимир Трајковски на одмор. Ќе им пишам утре на вибер ама реков да видам некој да не знај денес, оти не живеам МК сакав да си купам карти денес да знам како да ги планирам
Дечки што се ви даваа од витамини. Мене ми дадоа метилирана фолна, метил б12, Вит д3, q10. Плус од предходно новалак и овунорм. Многу ми се и не знам како правилно да си направам распоред.
Vitamin d sekogas odi so obrok obicno rucek ili vecera , Q10 od 100 ja piev sabajle i navecer, folna so b12 i b6 gi pijam napladne okolu 12h
Која цена е во Систина да се извадат јајце клети и да се оплодат и да сакам да се замрзнат за понатака? Чисто информативно ме интересира, доколку некоја членка направила така.