Da paralelno odev i tamu i tamu sepak i maticniot treba od pocetok da e zapoznaen so se i toj ke ti ja vodi do kraj bremenosta si rasporeduvav na 2 nedeli odev prvo kaj edniot pa posle 2 nedeli kaj drugiot taka do 16 nedela sega mi bese poslednata kontrola kaj inv doktorot sega mi kaza sledno da si zakazam na vror skrinig i kaj nego kontrolite se zavrseni ostanuva samo maticniot
Devojki edno prasanje do tie sto vezbaat. Dali dodeka trae stimulacijata prodolzivte da odite na vezbanje
@91magi јас ова истово го прашав, јас продолжив да вежбам ама не така интензивно како претходно. Вежбам со посмирено темпо и полесни вежби без кревање на тежини, скокање, кардио и такви работи. Се консултирав и со докторот ми рече да правам работи како и пред тоа нормално без претерување.
Aham. Da se soglasuvam deka i taa treba da e zapoznaena. Jas sakam da odam do kraj kaj doktorot ivf zatoa sto sakam tamu da se porajgam zdravje do kraj da me sledat
Zavisi vo koja klinika so vo sistina ne moze da se ode zatoa sto inv odelot e posebno ima drugi doktori za sledenje na bremenost i poragaj
Мене ми стигна на адреса. Ми стигна прво на меил па ми се јавија дали сакам сама да го подигнам или да го пратат побарав да ми го пратат по пошта и ми стигна за една недела дома.
Vo sistina, kolku sto znam za ivf doktorite, vodat bremenosti pa i poroduvaat... Jas prvata bremenost do kraj ja vodev kaj Ivanovski.... Za tvojot, lazarevski imam slusano deka posle 12ta nedela ako saaat da prodolzat vo sistina - gi prepraka kaj Gordana Petrovska od drugiot oddel - Ginekologija i akuserstvo.... Pozz @Bebce ❤️❤️❤️
Neznam mene Lazarevski nikade ne e me prepraril jas sama si odlucivam kade ke odam nikogas ne mi e ja spomnal taa doktorka sto ja kaza ti do 16 nedela bev kaj nego za ponatamu jas si odlucivam
Не знам зошто по старо почнале кај тебе.Мене ми рече штом ти стаса на е-маил валиден е .За са се избегне чекањето така ќе правеле.Како и да е битно да ги добиеме.Но ,дефинитивно ако ги праќаат по е-маил ќе го скратиме чекањето по пошта.
Da. Ne te prepratil bidejki ne si izrazila zelba da ja sledis bremenosta vo Sistina. I normalno deka doktorot nema da te preprati sam, bidejki ksko so i sama kaza, sama si odlucuvas i ti i bilo koja pacientka. Ima dosta pacientki negovi sto gi prepratil kaj Gordana, bidejki sakale bremenosta da ja sledat tamu do kraj pa i da se porodat
Женски, може е кажано веќе ама не можам да најдам, колку често има комисија за ваучер да не знае некој? Кога се состануваат, има ли некој инфо?
Ваљда четвртоците, е сега дали секој не знам, јас поднесов четврток, следна недела петок ми пратија дека е одобрен.Документи се тие што им ги пишува на страната.Мене ми одобрија со 2 инсеминации и тсх 5,12(ова ми беше највеќе мисла). Јас поднесов кај црвен крст на прв спрат во соба број 15. Бевме двајцата со мм, не ни побараа ни лични карти ни ништо.
И јас таму поднесов, ама не се распрашав им дојде некоја обемна документација и не можев да потпрашам. Ме интересираше колку пати месечно се состанува комисијата за ваучери.
Здраво девојки, докторот ни предложи embryo glue и zymot метода спрема дијагнозата на сопругот. Некоја скоро да има користено при процесот, искуство да сподели? Благодарам.
Здраво девојки, Како најлесно ја собиравте течноста од инјекциите? Само што почнав со 4 инј мериоферт и една водичка, едвај ја собрав целата. Гледав различни видеа и пак ми останува малку како се справувате со нив?
Јас прекинав веднаш штом ја почнав стимулацијата, лично на моја одлука. Фоликулите растат и сметам дека не е добро да се вежба, поготово ако тренингот ти е со големи тежини.