Cestitki na mene mi proverija samo beta i d-dimeri i narednata nedela mi kaza doktorot za na eho -demek rano e ushte a jas i tuka neka sme samo ja sum so 3 dneven.
Ние замрзнавме во Фебруар само еден ембрион и беше 54,000 МКД. Цената не зависи од бројот на ембрионите. Ќе не кошташе исто да замрзневме и 10.
Za iscedokot najdobro da se javis vo klinikata a za betata okej e. Mene mi bese 178 na 12ti den od 3 dneven transfer. 4 dena posle toa bese 816, posle 7 dena od vtorata beta pak proveriv, nad 10 iljadi.
Здраво, ќе може ли некој да ми каже како оди процесот на трансфер на замрзнат ембрион, кога се враќа ме интересира, знам дека не е исто со вообичаен трансфер.. Читав од членки во групава дека имало голем успех и со ваков трансфер...
Здраво . Го пратат природниот циклус и кога ќе настане овулација. И зависи колку дневни се ембрионите што се замрзнати. Ако се 3 дневни, трансфер прават 3 дена после овулација. Ако се 5 дневни, трансфер 5 дена после овулација. Најчесто даваат и овитрел стоп инекција за да ја контролираат овулацијата.
Heroinki Ve sledam dolgo vreme i od vas crpev sila za da prodolzam po mojot pat. Za zal denes go slusnav odgovorot od doktorot koj ne se osmeluvav ni da go pomislam, a toa e deka moite rezervi se iscrpeni ( blagodarenie na endozmetriozata ) i deka treba da probame so donirani jajce kletki. Prasanje do site silni majki kako se soocivte psihicki so toa deka morate so donirani jajce kletki da se ostvarite kako majka ?
Здраво, јас сум со слична ситуација. 8 години обиди за бременост, 2 инсеминации, 4 операции, 5 ивф. Поради ендометриозата и јас имам намалена резерва и веќе на 2 ивф докторот ми предложи да размислам за донирани. Тогаш бев помлада и само што започнавме со целиот процес и не можев да си замислам да одам со донирани, не доаѓаше во предвид. Наредните обиди веќе почнав пореално да гледам на работите, почнав да ја размислувам опцијата за донирани јајце клетки, опција за посвојување... едноставно желбата да се остварам како мајка е преголема и сфатив дека доколку не можам со мои можам да успеам со донирани. Не ми беше тешко да ја донесам одлуката после се. Не ја знам твојата ситуација, колку години имаш, колку време се обидувате, амх вредност? Некогаш вреди да се проба повторно, некогаш реално да се согледаат работите
34 godini sum , edna godina vo ivf prosec , a endometriozata ja imam 7-8 godini . 4 pati punkcija so neoplodeni jajce kletki i 2 transferi neuspesni....sekako deka zelbata da stanam majka e pogolema od se , ama imam iljada prasanja vo glava zatoa sakav iskustvo i sovet pa i podrska od tie sto go minale toj par
Jas sum so endometrioza isto so niska rezerva ama za moi 38 godini i ne e tolku nisko 3.42. Nikogash ne mi spomnale deka endometriozata direktno vlijae i deka e kluchna za namalen broj. Tochno deka e pomala vrednosta od tie shto nemaat ama ne e tolku drastichno. Dali praveshe laparoskopija? Kolku ti e amh? Kaj eden doktor ili kaj povekje beshe? Izvini za prashanjava mozhebi sega tie stresno ama iskreno i jas sum so endometrioza i sega se zamisliv. No, za shto i da reshish donirani ili ne samo napred kon celta. Nema otkazhuvanje. Procesot e machen eve jas na vtoro sum trgnata IVF i si rekov ne znam kako kje izdrzham pak i eve me butkam nekako Taka shto i da e so donirani samo pomisli kolku ljubov bi mu pruzila i sigurnost. Neshto shto za zhal mnogu deca vo svetot nemaat oseteno ni so svojata bioloshka majka.
Marcheee ti posakuvam od srce da bide uspesno ova vtoro ivf so dve srcenca , ne se zamisluvaj , kaj mene e malku poseriozna situacijata , da imam praveno laparoskopija kaj dr.Pancevski a momentalno sum kaj Lazarevski , za doktorite samo pofalni zborovi i blagodarnost , amh iskreno ne znam kolku e ( site rez se vo istorijata vo sistina ) ama se boram so edna do dve jajce kletki maksimum... Otkazuvanje sekako nema samo ova bese navistina tezok den ...
Мислам дека можеш да пробаш со твои повторно. Во нашиот случај кога се вадат 1,2 јајце клетки најдобра опција е да се оди со колекционирање. Неколку циклуси со стимулации, да се соберат колку може повеќе јајце клетки, да се замрзнат па да се прави трансфер. Верувам дека би можела да успееш и со твои, млада си се уште. Дај си можеби уште година со твои па размисли за донирани. Топла препорака за др. Гуржанова, ја знае добро проблематиката со ендометриоза, внимателна е со терапија. Јас одев на колекционирање меѓутоа мене амх ми е 0.469 и знаевме дека ќе биде лошо. Ти посакувам успех што и да одлучиш
Vi blagodaram mnogu za odgovorite i sovetite...ve sledam i vi posakuvam uspeh na site... pa od utre nov den so novi sili... dobra nok