Devojki nema otkazuvanje, posle neuspesnoto ifv so moi pocnav da spremam dokumenti za so donirani,dodeka spremav dokumenti jas ostanav prirodno bremena na 44 god so amh 0.05 ako ne e i pomalku,za zal i ovaa go izgubiv,sega pak se podgotvuvam za so donirani,nema otkazuvanje
Те памтам,мислам дека заедно 2024 имавме трансфер чекавме и двете ако не сум грешкаТи посакувам уште една притодна бременост до крај.Јас собрав сили и повторно почнувам со постапка за скоро
Ti blagodaram ama tesko deka pak ke mozam prirodno,i dodeka ne dobijam analizite od embrionot zosto se slucuva toa
Zdravo femininki, denes mi e 6 ti den od ciklus , ke odime na priroden ciklus so zamrznati ,sakav da ve prasam otprilika po kolku denovi od sega bi trebalo da e transfer i ako se 3 dnevni i ako se 5 dnevni? Blagodaram.
Jas imav na priroden ciklus so zameznati embrioni na 22.1 mi bese posledniot ciklus na 10.02 mi bese transverot bev 3 pati na kontorla i potoa transverot, na 5dnevni embrioni bese mojot
Zemi smeni ishrana, peshacenje sekoj den do najmalku 6000 koraci, i vitamini ( d3, dna, Q10, omega,cink,maca ) na jajce kletkata i treba 90 dena da sozree. Probaj vaka se naredam ke uspee kaj mene prva stimulacija 0 j/k vtoriot pat samo 1 j/k so neuspesno invitro, tretiot pat so smeneta ishrana i vitamini izvadivme 8 j/k a sum postara od tebe +10 godini i imam endometeioza
Da veke smeniv ishrana i pocnav so vitamini i suplementi.... vi blagodaram mnogu sega sum posilna i pospokojna od vasata podrska.
Јас сум со намалено амх многу намалено помало од 0.50. Ми беше советувано да почнам со донор таков и ваучер добив но решив да не го искористам. Не секоја стимулација ми вадеа по 1 до 2 јк ама не се откажав реков додека вадат ќе пробувам. Многу е важно квалитетот да си го подобриш на јк. Смени исхрана, вежбај, пиј суплементи, јади матичен млеч. Најмалку 3 месеци пред да почнеш пак смени ги навиките. Читај на интернет pimp my eggs пишува кои суплементи и храна да конзумираш. Кај мене имаше ефект бремена сум 12 недели. Господ е голем за сите има план ако си верник одете во манастири побарајте молитва за пород. Со силна верба и желба се може да биде.
Ne mi se e slucilo imam alaram za se ama dokolku si zaboravila vednas ja apliciraj koga ke ti tekne i posle sekoj den ja stavaj vo novoto vreme, jas bas prasav sto dokolku zaboravam taka mi bese kazano
Na 04.04 dobiv ciklus. Na 2 den ciklus bev na pregled t.s 06.04. i pocnav so tableti za priprema na endometrium,vitamini. Na 18.04 pocnav da se bockam so proluteks i ostanata terapija i na 23ti april bese krio transferot.
Se zavisi od debelinata na endometriumot kako ke reagiras na terapija i progesteronot e glaven. Ako se odi spored plan brzo odi i mnogu po lesno.
Здраво девојки, која како има инструкции или начин на функционирање по трансфер? Во смисла на физичка активност, возење велосипед и слично? Исто каква терапија примате после трансфер? Мене ми препишаа преголема терапија после трансфер и некако дури се чудам дали е нормално ова? Бидејќи како што слушам луѓе и доктори други кога си труден треба многу претпазливо со апчиња, а исто и на самите таблети пишува веднаш да се престанат со земање ако си труден... Плус пролутекс ми дадоа да се боцкам по две на ден и плус прогестеронски крем. 1 Келксан и аспирин. Декортин + некои други имуно супресиви. Естрофем во големи количини... Q10 да продолжам и ред други витамини Ве молам оговорете ми дали некој примал толку голема терапија по трансфер?
Во однос на физичка активност, мирување првите три дена, а потоа нормално прилагодување на вообичаени обврски без поголемо напрегање, кревање. Не за возење велосипед, можеш да пешачиш. Во однос на терапијата, бидејќи си на контролиран циклус при што изостанува овулација и не се лачат природно хормоните, неопходно е да ти дадат естрофем и прогестеронска поддршка, е сега зошто 2 пролутекс, ова личи на Митко? Во секој случај нема зијан од прогестерон, колку повисок толку подобро, знае докторот што прави. Аспирин и клексан за подобра циркулација, тоа сите примаме. Декортин во NewBorn даваат 5 дена. Витамините си се витамини, не се лекови. Уживај, покриена си со терапијата што ти е потребна и ти посакувам успешен транафер
Физичка активност само пешачење. А од терапија се што напиша плус такролимус само пролутекс по една. Каде и да се прави ивф плус минус таа е терапијата. Ќе издржиш. Дај боже да имаш позитивна бета на секој преглед доколку е се во ред ќе ти намалуваат терапија и до 3 месец нема да примаш ништо. Штом ја даваат сигурно не е штетна за бебето. Кај мене се јави заматување на црниот дроб ама штом ми ја преполовија терапијата ми се среди без никакви дополнителни лекарства за тоа. Мој совет ти е да не читаш на лековите што пишува и да им веруваш на докторите.