Се испашив дека на естрофемот пишува да се престане веднаш доколку си бремена. Исто и некој спреј со естрогени. А и мене ми дадоа такролимус ама многу ми изгледа комплицирано бидејќи е имуно супресив па да не ми го наруши природниот имунитет и некако психички не можам да се спремам да почнам да го пијам. плус не знам како ќе реагира организмот доколку престанам да го пијам... Пролутекс дефинитивно ми е многу инекции болат тие... И да кај Митко сум. Вие останатите во која институција правевте ивф?
Jas vo Plodnost po 1 primam i prvoto ivf i sega vtorovo pak po 1 Proluteks. Ama zavisi od nivoto na progesteronot, mozebi e ponizok pa ti dal pogolema zastita za bezbednost. Slusajsi go doktorot mora da veruvame vo niv..
па воопшто не направивме испитување за висината на прогестеронот... Пред да почнам процес на ивф кога сум правела испитувања на хромони ми биле во нормала освен тироидата...
Neznam jas pravev ispituvanje na progesteronot 5 dena pred transfer koga odluci doktorot dali ke se napravi transferot. I na denot posle transferot ispitaa progesteron i vrz osnova na tie rezultati mi ja prepisa dozata za lekarstvata
Zdravo devojki na 23 maj imav et na 2 embriona.punkcija mi izvadija 12 se oplodija 6.doktorot resi da mi gi vrati na 3 den..trebase deneska da mi se javat na 5 den za da zamrznam od ostanatite ako se razvile dobro zs bea so polos kvalitet,no deneska mi se javij deka ne preziveale..dali nekoja uspeala so vratenite a drugite da ne se razvijata...ima li nekoja povrzanost
Oni gi vrakjaat najkvalitetnite j/k .Mene mi izvadija 8 j/k , mi vratija 2 j/k 3dnevni, 2 j/k ne gi bidna uste odma i 4 gi cekavme do blastocidni ama ne mi gi bidna Bremena 6 nedela bez nitu eden simptom na bremost.taka uzivaj i cekaj pozitivna beta ❤️
И мене ми даде надеж и ја сум со 2 три дневни, ти со две си бремена? И во која институција правеше ивф?
Ubiqinol на NOW, убиникол е најактивната форма на Q10, најлесно се апсорбира во организмот. Затоа се и поскапи.
За квалитет на јајце клетки. Кај жени што планираат ивф се препорачува да почнат со користење барем 3 месеци претходно за подобрување на квалитетот и подобар успех во ивф.
Zdravo Nova sum tuka ne znam dali e temata tuka No moram da prasam, imav biohemiska bremenost pred edna godina i od togas natamu ne sum ostanala bremena Od ginekologot kazano e deka e se uredno i prethodno se plasevme deka ima infertilitet kaj nas no so bremenosta se potvrdi sprotivno Ve molam za sovet ili iskustvo posle kolku dolgo vreme ste ostanale bremeni vo vakov slucaj Inace dokolku ne uspeeme ovoj period razmisluvame za inseminacii Newborn clinic ili Plodnost? Vi blagodaram❤️
Devojki dali moze da ve zamolam ushte ednash da go prikacite dokumentot od vaucerot koi se proceduri gi pokriva fondot? jas originalot go dadov vo bolnicata i sega nemam kopija od toj del. Odnapred vi blaodaram