Zdravo. Moze li da mi kazete koi hormoni konkretno se ispituvaat pred transfer? Na kolku vremenski period i koi? Dali treba site ili samo odredeni? Sakam da znam sto me ocekuva periodot pred transfer (na zamrznat embrion) ako moze nekoj da mi podobjasni? Vi blagodaram.
Здраво и честитки, многу убава бета. Веројатно си известила за бетата во клиниката каде си во постапка, ако не си испитувала кај нив. Консултирај се со докторот за исцедокот, можеби ќе променат нешто во терапијата.
Zdravo femininki , denes bev na 8mi den od ciklus na kontrola nisto konkretno doktorot ne kaza samo da bidam vo petok povtorno tamu na pregled ,ke odime so zamrznati blastoci na 5ti den , sega prasanjevo mi e sto se sledi sega i koga bi bil transferot? Vi blagodaram na sekoj odgovor.
A do sega za vreme na ciklus, koristese li nekoi tableti? pravese li hormonalen status? sto konkretno ispituvase i na kakva terapija si?
Дали некој може да ми прати слика од задната страна на ваучерот каде што пишува што се покрива фондот?
Бидејки си на природен циклис Д-р сега прати развој на фоликул и кога би ти настанала овулација. И 5 дена од овулацијата би бил трансферот. Можно е да ти дадат и стоп инекција за да ја контролира овулацијата ама тоа ке те упати докторот.
Немам слика да ти пратам, но ги покрива анестезијата, пункцијата, оплодувањето, трансферот и инекциите за стимулација, не се сеќавам точно колку инекции покриваше, но доколку ги надминеш си доплаќаш, но може и да не ги надминеш и ништо нема да доплатиш, тоа зависи како ќе ти реагира телото на терапијата.
Devojki dali EKG-to, koe sto se nosi vo zadolzitelnata dokumentacija za ivf procesot, treba da mi e i toj na vtor den od ciklus ili nebitno e toa
Не е поврзано со циклусот, битно е пред пункција и анестезија. Јас правев ЕКГ 3 дена пред пункција, кај општ матичен лекар.
Сега ли бараат по ново ЕКГ? Пред пункција или поднесувате во фонд за ваучер? Мене ни првиот пат не ми побараа ни сега за вториот ваучер а ниту за првата пункција. Секако првиот пат им кажав дека примам терапија за висок плус и притисок.