Мене не ми спомнале ништо до сега. На 5ти сум на контрола, да видиме дали ќе поченеме со долг протокол. Веќе пијам циклопрогинова. За ваучер не ти треба екг, само документите што си ги пишува.
Mene mi e 5 den i neznam dali e normalno no cel den imam bodezi vo dolniot del vo stomakot,podnoslivi se i ne se cesti ama se plasam deka nesto ne e vo red,dali nekoja ima slicno iskustvo...ajde zaesno ke broime i ke cekme da si vidime 2 crticki...na koj den ti se staveni
Mene mi se vrateni 2 blastocisti (5 den) . Pa moze e dobro sto osekas takvi bodezi , vikaat kao mozna implantacija znaci . Jas ne osekam ama nisto i si vikam izglea tapa rabotava ke bide .
Пред пункција ми побараа екг. Но зависи од клиника до клиника, претходно во друга клиника не ми барале.
Nemoj taka da mislis kaj sekoj e razlino,ajde pozitivni misli i pisuvaj mi ako sakas vo privatna poraka
Mene najteshko po transferov mi e shto imam eden kup terapija i eden kup inekcii koi bolat veke cela sum modra, ne znam kaj da se bockam. A i ova kleksanive pecat epten. Stres mu pravam na teloto na sekoe bockanje. I kolku miruvanje se preporacuva? Dali sedenje na stolce e ok? Denes cel den sedam i po malku postojav
Kleksanite mozes i vo ramo da gi pustas,a prolutex mn bolat...i mozes da sedis prasav jas,rekoa normalno da si funcioniras bez poveke fizicka aktivnos...p.s i sex ne
Najcesto imame dosta terapija site , toa e patot za zal.i jas sum cela modra na stomak a vo raka uzasno me bolat site inekcii taka da produzuvam vo stomak jbg. Miruvanje moze prvite den dva , potoa razdvizuvanje se normalno si teras bez krevanje tesko i mnogu napor. Mozes da si sedis se dodeka ti e udobno .
Bo new born sigurno baraat po novo EKG, za drugite bolnici ne znam, dva dena pred punkcija treba da se napravi poradi anestezijata, ova e novo vovedeno.
Знам дека нема да ти помогнам и утешам ама мене буквално ништо не ми помогна. Повраќав до 16 недела, може по 20 пати на ден, вода голтка да се напиев, се истурав од повраќање. Се што ми предложија пробав, џабе. Толку ми беше лошо што буквално не можев од дома да излезам и вц то мораше да биде нон стоп слободно па за резерва си чував леген до мене. Малце ми го смируваше желудникот рупурут, и пиев б6 секој ден. Пренаталните немаше шанси да ги пијам, додатно ме дразнеа. Па терав само со фолна цела пременост. Повраќав само жутила и пена зошто ништо не јадев. После 16та како ништо да не било, не ми се гадеше од ништо буквално.
Како јас да сум го пишала , скроз исто од збор до збор ! Ама поминува после 16та недела како ништо да не било
За ваучер или за нешто друго? Пред 2 недели поднесов за ваучер и го добив веќе, искрено не знам каде стои тоа и сигурна сум дека не носев такво нешто. Јас поднесов по прв пат. Пушти скриншот да видиме, може некој има повеќе информации и поголемо искуство. Еве јас од сега скоро бев и не ми побараа такво нешто од фондот.