Ќе барам второ мислење. Нека ми предложи некој ивф специјалист надвор од Систина кадешто би можела да закажам преглед многу брзо. Кај и да е треба да добијам и да почнам со терапија за трансфер,кој не сакам да го правам по секоја цена.
Jas imav nesto slicno . Prvo edna histero na septum i potoa posle nekoe vreme imalo uste ostatok moralo pak histero . Kaj Dimitrov terav se i mi naprai pak histero . Se cista bidi si za pred transferi , dosta so zalazuvanja i pretpostavki vise aman od doktorive
Ne brzaj. I da dobies ako si so zamrznati i na priroden ciklus, razmisli.... Vidi kako so ti pisa i clenka, petanovski, ili lazarevski tamu e u sistina, dimitrov ili mladen oni se specijalisti bas po toa) Objasni na sestrite neka ti zakazat za odma... Za naj naj brzo, ne sum sigurna ama mislam deka new born bi te primile, zvoni utree prasaj Inaku ne mozam da poveryvam deka doktorov u poslednive meseci vaka se ponasa nonsalantno kolku da pomine redot.... Se iznervirav za tebe, i mene mi se desi punktirana cista i istiot ciklus transfer nisto nebidna... Ne sakam da te obeshrabram, no stvarno se slucuva nesto, mn potfrla vo postapkive Ti posakuvam uspeh od ❤️
Не сакам да оцрнам никого ниту пак да исплашам членки,но сигурна сум дека и други членки имаат вакво искуство со докторот во последно време.
Јас прв пат правев ИВФ и сега сум на осми ден по трансфер на три дневни ембриони. Не би можела во овој момент да кажам ништо но баш имав чуство како докторот искрено да сака да биде работата успешна. Малце сум во дилема бидејќи ми даде премногу терапија но за сега одам по препишаното... Немав некое лошо искуство освен што докторот е премногу претпазлив. Ги разгледува сите ризици. И она што за некој доктор не е никаква пречка, он може да ти спомне ова евентуално може да ти пречи итн .. Ова ме чуди баш вака што ви кажал.
Немој да правиш трансфер пред сите услови да не бидат идеални за имплантација.Во Солун кај Др.Папас правев хистероскопија во која докторот правеше отстранување адхезии и нерамни зараснати места од претходни абортуси. 6 месеци чекав за трансфер,од прва беше успешен.
Lele koga te citam vaka si vikam imam nekakva nadez kaj Papas . Sledna moja stanica ako ne mi uspee ovoj transfer
Секој со својата среќа, мојата беше таму благодарение на професионалниот пристап на докторот и тоа што ништо не остави на случајност. Не можам да се откажам од групава редовно ги читам коментарите, сочуствувам и се радувам кога некоја ќе успее.Со лесно и со среќа.
не си ја трескај главата Ако поминаа 10 дена можеш да направиш тест преку крф.Ако не се лажам 5дневни ти се ембрионите.
Девојки здраво. Денес ми е 12ти ден од стимулации, примав фостимон и мериоферт. Докторот ми закажа пункција во среда. Фоликулите ми се од 20-24мм, по 7-8 имам на двата јајника. Прашањето ми е дали некоја од вас се нашла во ваква ситуација и дали сте извадиле здрави и зрели јајце клетки. Страв ми е да не ми пукнат фоликулите до тогаш, а јајце клетките да бидат презреани