Низок ризик, односно, од 10 000 жени со истиот резултат, само една ќе има бебе со трисомија 13/18. Добар е резултатот.
Ти благодарам мила, а носната коска во 12 недела кои вредности треба да ги има или кои сте ги имале вие?
Devojki 13 den od transfer na 3 dnevni embrioni kaj dr.Lazarevski..na punkcija izvadeni 12 oplodeni 6,vrateni 2 na 3 den,drugite izumrea i ne stasaa za zamrznuvanje...bez lezenje,se normalno si func.deneska beta 155,7se nadevam.ke bide se vo red,ima nadez na site nas
Баш сега гледам, кај мене за носна коска пишувало unknown, а за нухален набор 0.51 Инаку не знам за стандардни вредности, ако знаат другите нека споделат.
Здраво Тие што сте правеле инвитро и потоа сте имале биохемиска бременост што правевте понатаму? Правев кај др.Таше но не сум задоволна послем биохемиската ми рече да испитам тромбофилија и ништо друго Кога му ги кажав резултатите ми рече да земам метил фолат и метил б12 Ништо друго прашав што друго да се испитува ми рече не треба ништо...
Провери ги ги тироидните хормони и пролактинот како ти се сега и после кога ќе влезеш во нова процедура и обавезно во текот на стимулации и пред и после тансфер. Битни се овие хормони но за жал докторите не им даваат важност,
И јас тоа испитивав после биохемиски и кареотип друго не сум испирувала после резултатот пиев метил фолат и б12 и имав едно успешно инв сега второ пал со иста терапија сум
Здраво, мене ме пратија да направам испитувања за кариотип, тромбофилија, хомоцистеин, витамин Д3, тсх, фт4, атпо.