Девојки, едно прашање, при поднесување на документација за Ваучер, кога се работи за неплодност поврзана со машки фактор,олигоастенозооспермија, дали кон документацијата приложувавте наод за проодност на јајцеводи? Не гледам логика за таква анализа, при исклучиво машки фактор, бидејќи кај нас немаме можност ни за инсеменации, мораме директно со ИКСИ. Доколку некој поднесувал документација со машки фактор ќе ве замолам за мислење. Убав ден!
Jas podnesov se od navedenoto so baraat bezrazlika so bese ista vakva dijagnoza, duri za prviot vaucer dostaviv izvestaj od 4d na matka i jajnici a slikicki ne pa za toa mi pobaraa dopolnitelno slikicka od eho da dostavam Taka da mislam deka se so pisuva ubavo bi bilo da dostavis da ne te vrakaat da cekas poveke
Nie sme takov slucaj, Jas podnesov dokumentacija prvicno bez HSG pred eden mesec. No mi pobaraa kako dopolnitelen dokument i koga prasav zosto e potrebno bidejki sme so maski faktor i negledam logika, mi rekoa deka moralo Odkoga odnesov dokumentot mi odobria vaucerot
Baraat site dokumenti bez razlika koja e pricinata,se kako imaat navedeno taka Hsg obavezno oti vrakaat
Zdravo devojki, dali nekoja od vas ima praveno inseminacija kaj Dr Lazarevski? Dali vi gi pravese so terapija za stimulacija ili ne?
Јас прашав за ова, ми рече тоа не ни смета воопшто. Јас си патам од алергии, цел период на доење бев на лоратадин. И сега од страв прашав што ако некоја алергија ми се деси, рече ќе си пиеш.
Фала ти, фаќа продолжен викенд а и докторот ми оди на одмор па немам кој да прашам. Многу патам од пролетни/летни алергии, еве пикот ми доаѓа а треба да почнам на крај на месец со ин витро па ми беше страв.
Devojki zdravo, vtor transfer imav na 28.05.2025 ova mi e testot od utrovo. Pozitiven e neli? Cekam za beta na 11.06.2025
Јас почнувам од недела, со долг протокол. А за алергии да не зборам. Не ми се смири чешањево на очиве кој знае кога. Па тоа предизвикува кивање. Носов стално пун. Ужас ...
Здраво феминки Со долг протокол сум, на 3ден имав аспирација на голем фоликул и ми препишаа вагинални и понатамошна терапија, за пункција наредна недела. Дали има некоја штета од вагиналниве ? Прв пат ги ставам пред да имам трансфер