Јас сум од оние што косата им се креваше на коментарите во врска со возраста на родилката. Еден куп бумери и Славици на нет ќе се фрлат во просипување на морал, сезнајковци кои само знаат како требало а ничива работа не е и во суштина тоа си е одлука само на родителите т.е.на идната мајка. Само напред и ако се чуствуваш спремна повторно да го одиш тој пат со лесно нека ти е, од срце ти посакувам успех без оглед дали имаш 50 години а видовме и на 60 дека е можно, бар денес медицината е напредна и го овозможува тоа. И да знаете никогаш нема правила, тоа што главен аргумент им е на мрчаторите дека ете стари како ќе го гледале детето и само ќе растело без родители покажува колку им е ограничен умот, со такви ни во дискусија не вреди да навлезеш ќе ти се намали IQ то автоматски. Знам на жалост моја врсничка што роди на почеток на 20тите и одамна не е на овој свет и децата без мајка растат. Никој не може да претпостави како ќе се одвива животот. Сите ние кои се бориме за потомство може си се разбереме најдобро, а haters gonna hate hate hate, always. Затоа нема потреба да се објаснуваш на околината и со среќа.
Ако сакаш дете никогаш не е доцна. Пробувај не знаеш кога ќе ти дојде денот да бидеш мајка. На пола од форумов ни имаат кажано дека нема да може да имаме деца па не сме се откажале. Ако си спремна психички и финансиски само напред.
Кога и како ги прекинавте естрофемот и пролутексот, дали наеднаш или постепено? Што друго примавте од 13та недела натаму?
Prolutex na ednas gi prekinav a estrofem postepeno besw samo neznam tocno kako doktorot mi kazuvase kako da gi namalivam, a od terapija prodolziv so vitaminite , kleksan, magnezium
Ве молам кој има број од сестрата на Лазаревски, Систина. Сакам да закажам преглед или информација да ми дадете на кој начин оди закажувањето кај него
Ако добро разбрав со донирани си била три пати. Ти кажаа зошто немаш успех? Ти елиминираа можни фактори за неуспех? Одлуката си е твоја, но од искуство ќе кажам најтешко е да се откажеш од нешто што го сакаш. Не гледај за луѓето него за тебе ти да си исполнета и среќна. А околу евентуален нов процес пробај прво да видиш кои се се причините за неуспехпот за да се знае каде да се превенира и обавезно оди на повеќе мислења, а ако си во можност и Солун ти е добра опција. Моја сугестија ти е да пред процес и во процес да си провериш и пролактин и ТСХ. Од хормоните кои се примаат овие два хормона умеат да направат дисбаланс, па добро ти е да ги исконтролираш. Пријателка моја кои со ИВФ се расправаа може повеќе од 10 год, со идеопатска неплодност. На крај отидоа со донорси материјал, и пак успехот 0, за да некоја и спомне да ги провери овие два хпрмона. Кога го направи тоа пред процес пролактиноот и беше во небо. За првпат после повеќе од деценија само со достинекс она среди се како треба и има 4 годишен син. Битно на ниту еден др, не му текна да и го провери тој момент. Незанм зошто во протокол тоа не се става... Парите се ич а успехот голем.
Девојки, дали некој знае сестра Марија од Систина дали е на работа? Спомна дека ќе биде на одмор првата недела од јуни, но дали е се уште на одмор или е вратена? Не можам да ја добијам денес на телефон.
Девојки дали некоја од вас има примено Овитрел на денот на трансферот и плус уште еднаш на 3-4 ден од трансфер?
Jas na denot posle transfer mi stavija Ovitrel pola inekcija na 23.04 i na 26.04 mi rekoja da stavam uste pola.
Zdravo devojki Imam prasanje za tie sto primate po 2 kleksani pred punkcija ,koga go prekinavte? Punkcija imam petok sabajle doktorot vika do denes kleksani a jani 1den pred punkcija Vecer ke bockam stop inekcija dali da bocnam i kleksan?