Оваа недела е на одмор. Ме замисли и мене со прашањево дали е добро да се прави трансфер во топлово, и јас треба во јули да правам здравје. Ај да се надеваме дека некој може ќе сподели искуство тука.
Imam prijatelka pocetok na avgust pravesw transver so dolk protokol bese znaci co juli e pocnala imase uspesen transver mislam deka toploto ne preci moze da se pravi vo bilo koe vreme tranaver
Najmalku sakam da davam lazna nadez ama od moe iskustvo, so istite simptomi bev UBEDENA deka ke dobijam sekoj moment i se sokirav koga vidov dvete crticki. Od srce posakuvam da ja pocuvstvuvas istata srekja ❤️
Здраво девојки Денес го добив ваучерот. Одобрен ми е со донорски јајце клетки. Трет ваучер ми е, последен . Имам ли право на жалба? Што да правам понатаму
Мислам дека можеш да го искористиш правото на жалба на основ дека немаш уплатено за донирани јајце клетки и ја немаш започнато процедурата. Не знам дали си информирана, јас кога прашував ми кажаа дека треба одобрение од министерство за здравство за увоз на таков материјал, правно да се среди и се разговара и со психолог дека ја разбираш процедурата што значи. Само чекањето на донирани јк е повеќе од 5 месеци и можеш да се вадиш на тоа дека не би имала можност да го завршиш сето тоа или од финансиски аспект бидејќи секако не е ефтино да се купат. Имаше членка, не се сеќавам која беше со оваа проблематика, се надевам ќе прочита и ќе ти помогне повеќе.
Ти благодарам за советот Жалбата сама да ја напишам или да идам во ФЗОМ. Или кај матичната? Незнам од каде да почнам Плус хормоните ми беа супер ФСХ и Естрадиол. На 4Д ехо фативме убав фоликул , баш бев во период на овулација
Javi se vo fondot i prasaj za da ne lutas za sjabe po zeskoto i ke ti objasnat najubavo kontaktirav celo vreme so Jasminka ima go brojot na stranata na FZO
Ако не го искористиш сега во рок од 6 месеци ќе можеш да поднесеш одноново да ти одобрат трет ваучер, секако да не почнуваш никаква процедура. Јас така бев со вториот ваучер, не го искористив од икс причини, па поднесов и ми одобрија нов, а од човек кој работи во фондот кога го прашав дали ново издадените ваучер ќе ми се смета како трет и последен ми рече дека не, ќе се рачуна како втор пошто претходниот не бил искористен односно не била почната постапката. Ова ти ги кажувам како една опција да знаеш. Прашај си и во фондот ако сакаш.
Треба да чекам да поминат 6 месеци ? За нов ваучер да поднесам Овој секако нема да го користам со донирани.
Па да, пошто ваучерот може да го искористиш во рок од 6 месеци од денот на издавање. Меѓутоа, имај во предвид дека може и наредниот пат да одобрат со донирани што не мора да значи.
Како што пиша членката првично јави се во фзо. Можеш со матичниот гинеколог заедно да пишете жалба, дополнително повикај се и на хормоните дека биле во нормала. Не знам колку години имаш, ако си помлада замоли да пробаш со сопствени.