Не сум ги читала правилата од фондот, одамна ги потрошив ваучерите, ама возраста да не е фактор? Поднеси приговор или жалба , не знам како е правилно.
Da si odis tamu ti e najverodostojno i posle so rezultatite kaj dr Jani da si pojdis,inaku se cekaat 10dena za mutaciite.
Баш ми е жал, имав убаво чувство за тебе За втор ваучер 6 месеци после направен трансфер. Дали имате замрзнато ембриони?
Тоа е тоа, некако се мислев дека ќе биде, две бласто ставивме, но ете нешто не сакало да биде . Инаку замрзнавме една бласто на петти ден. Не знам, збунета сум, не знам што понатаму сега...
Ако не е грешка, може бидејќи е 3 ваучер т.е.последен кој те следува така да одлучиле. Во секој случај ќе си прашаш, мислам ако не си започнала постапка за увоз на ЈК која е логиката да го имаш ваучерот. За тоа требаат пари и едно 3 месеци за да дојдат од странство.
Zal mi e za rezultatot. Ako imas zamrznato embrionce ne go trosi vaucerot za transfer topol sovet. Obavezno razgovaraj so Dr sto e pretpostavka za neuspehot.... nemoj ni slucajno da se isfrustriras ako ti kaze deka verovatno e do kvalitetot na embrionot bidejki toa e odbramben mehanizam na doktorite, a nemas napraveno PGD. Razgovaraj da napravis ispituvanja za plus sto treba I obavezno da si iskontroloras TSH I prolactin. So srekja I uspeh nareden pat.
@Dijana DM ти благодарам за советот Секако планирам да разговарам, многу работи ми се нејасни, многу сум збунета, не знам кај е проблемот. Убаво и што ве има вас тука на форумов, многу работи дознав од тука.
Нормално е да си збунета. Дали имаш проверено ТСХ , пролактин, мутации, ако немаш направи го тоа. Некогаш е лекот 5 пари.
Тсх и антитела на тироидната во ред се, пролактинот исто, немам со тоа проблем. Ми преостанува да испитам мутации и да видам уште нешто доколку треба, причина мора да има некоја.
Здравје нареден пат. Како што кажа членката, штом веќе имате замрзнато и јас би препорачала да си правите трансфер на приватно, чувај си ваучер. Барем 1 циклус почекај, евентуално после септември нов трансфер, одмори си психа и тело. Во меѓувреме можеш да испиташ витамин Д и можеби брис од ендометриум, многу членки имаа успех после брисот каде имало детектирано некаква инфекција што не ја фаќа папот. Ти посакувам успех
@Iva_Iv ти благодарам за советот ќе биде, ако не сега, следно, ако не пак, се додека не дојдеме до целта
Kako i kade se ispituva bris od endometrium i dali e bolna postapkata? Sigurni ste deka se ceka 6 meseci za vtor vaucer? Za mene toa e premnogu cekanje. Ja nazalost nemam zamrznato nishto
Да, дефинитивно се чека 6 месеци за нареден ваучер. Ако одиш приватно немаш ограничување меѓутоа и тогаш треба барем 1 циклус да помине. За брис од ендометриум јас планирам кај Гуржанова. Цената е 9.000 ден и не би требало да е болно. Имаше членки што кажуваа брис може да земе и матичен гинеколог па да се однесе за испитување само не се сеќавам за каде беше зборено.
Za zal tolku se ceka.i na mene od sto ne mi se cekase pravev na privatno za zal pak bez uspeh. Pa koga pominaa 6 meseci od prviot vaucer go dobiv i vtoriot za zal pak bez uspeh.si rekov ke mu dadam malce odmor na teloto a i na mene psihicki da odmoram od se.posle letoto ke podnesuvam za tret vaucer.jas sum so nizok amh i nisto cudno ovoj pat da mi odobrat so donirani.40 godini imam.
Imam praveno biopsija na endometrium ambulantski so NK kletki, cc 24000 den lani. Se zima parce is endometrium vo odreden period posle ciklus. Mislam vo new born deja e samo bris koj is maticniot moze da vi go napravi za ic pari. A Ova so biopsija e drugo . Bas ke go pobaram rezultatot I ke vi kazam sto tocno pisuva.
@Iva_Iv prasaj vo new born sto ispituvat od brisot I vidi so maticniot. A Ova mi e rezultatot od biopsija na endometrium , (sto e ispituvaat ) koj e vo celost ok.
Супер, баш ќе прашам што се испитува. А за нк клетки јас правев преку крв и го имаше ова CD56 и уште неколку ставки, мене ми беше ептен висок процент