Ne e isto preku krf I endometrium. I jas imam praveno na imunilogija prku krf NK I KIR ligandi . OK izlegoa kaj mene.
Zdravo devojki pred 10 dena imav pozitivna beta,sega vo ponedelnik imam zakazano prvo eho no imam mn strav,jas nemam nikakvi simptomi osven bolni gradi i cesto mokrenje ama primam uste terapija,predhodno imav i grcevi vo stomakot sega nisto.dali imala nekoja slicno nesto,iskreno sega poveke se plasam koga dobiv pozitivna beta odkolku samata procedura
Чекај многу ти е рано за драма хахах тек секој следен преглед. Се шалам. Немој да се секираш. Нема да имаш симптоми секој ден и нема да ти бидат истите. Грчеви ќе имаш па ќе немаш. Радувај се додека не почнало гадењето ама па тогаш ќе си сигурна дека бебуш е тука. Сите викаат само опуштено ама овие времиња не се тие од порано кога се уживало и бебето се раѓало без проблем. Редовно ќе си замислуваш глупости јас редовно и досаѓам по доктори ама па не знам што е нормално а што не. Така да нормално е што немаш симптоми. Има жени цела бременост без ниту еден симптом ја поминале.
Fala ti mnogu,tezok e patot sto go mineme za da gi dobiete ama i tezok e patot dodeka gi doneseme na svet da bide se normalno i zdravo
Tret den od transfer. Nemam grchevi, peckanje ili vlechenje, samo poosetlivi gradi i malku vchera i zavchera se osekjav kako da kje kachuvam temperatura. Mozhno e do pozitiven test i bez grchevi, peckanje ili vlechenje? Lezhenjevo e ubitachno ama kje se izdrzhi. Da ve prasham od hrana na shto pazevte?
Proteinska hrana i polesna zs od progesteronot moze zapek da fatis...ti rekoa li da lezis...mozes da se dvizis da pesacis treba cirkulacija na teloto
Prvite 4 dena so lezenje mi rekoa posle do test po 15 minuti proshetki samo. Zdivuvam i kichmata me fati od lezhenje. Samo do toalet i jadenje. Ama toa e. Se kje se istrpi.
Jas sum kaj Lazarevski on mi rece se da pravam normalno kako i predhodno samo bez tesko diganje,jas iskreno se iznasetav i brzo mi pomina vremeto,pravev se sto mi bese ubavo...ama kako ti rekle taka
Zenski proveruvav hormoni na 3 den sakav da proveram za da pravam transfer mi izleze insulinska rezistencija i prolaktin pokacen a lh povisok od fsh dali ima nekoj iskustvo? Doktorkata mi rece da proveram uste ednas na druga klinika nemamm upat za drzavno sto mislite dali ako otidam utre i zamolam doktor dali ke mi dade upat za da proveram, Isto sto mislite so vakvi hormoni najubavo da go odlozam transferot za nareden mesec zdravhe Ve molam za iskustvo fala
Мене ми имаат одложено трнсфер поради висок прогестерон.Провери уште еднаш не си ги троши ембрионите додека не се средат хормоните
Што тест правеше за инсолинска резистенција?Нома индекс пресметувавте?Исто и пролактинот викаш покачен. Повтори ги и обавезно консултација со ендокринолог. Не би те советувала трансфер на не средени хормони. За инс. резистенција гледај да ослабнеш ако имаш некое кг плус, и секако вежбај пешачи и внимавај на храна., а за пролактинот исто обично бромокриотин или достинекс се дава но др. за тоа знае и ќе ти каже што и како.....
Провери ги пак па консултирај се со доктор.Ако треба ќе почекаш можеби наредн циклус ќе бидат во ред.јас лично би почекала,на толку чекање и мака еден месец два не менуваат многу