I jas gledam mnogu bleda linija. Koj test e ova? Mene vo ist den preg check mi pokaza edvaj vidliva vtora linija a sure check mnogu poizrazena.
Na tri dnevni , na 5ti juni imav transfer, na 16ti mi kazaa sa napravam test, im se javiv im rekov deka e negativen, ne im go prativ testot, mi rekoa da ne prekinivam terapija da napravam test oak za dva dena za sigurno.
Како сакаш свати ме ама неможам да те разберам....... Како можеш да се држиш на домашен тест.... Имаш доволно поминат период да си направиш бета па да си сигурна. Не треба да чекаш ни утре. Незнам од каде си но ако имаш некоја лаб. направи си уште сега, па ќе знаеш каде си и на што си. На клининиката каков тест им имаш кажано дека си правела? Не ваљда ти го прифатиле одговорот дека на основа на домашен тест им се јавуваш.....
Draga Dijana, Na transferirani 3 dnevni embrioni od klinikata mi kazaa da napravam prvo test so mokracha na 12 ti den vklucuvajki go kako prv den denot na transfer, sto e ustvari 11ti den, i mi kazaa da im se javam posle testot.Testot ete go na slikata, najverojatno beshe premnogu rano, normalno deka nema taka da ostavam i deka ke napravam test preku krv, taka i mi sovetuvaa da ne prekinuvam terapija i posle dva dena da proveram preku krv, kako bi se zgolemilo nivoto na hcg vo sluchaj da sum bremena i da sum sigurna a ne da se stresiram. Kaj nekoi zeni se pokachuva pobrzo kaj nekoi pobavno. Sigurno deka nema na sluchajnosti da ostavam i da se oslonam, sepak fala za sugestijata.
Каде ја правеше постапката? Ако така ти кажале тоа е тоа Од искуство нај релевантно е прво преку крф а после домашен ко за себе да си го има човек. Еве ако значи нешто... тек на бета над 150 мене ми фати на домашен тест. На позитивна бета Шур чек не фати се додека не се качи бета висока. Иначе јас правев преку крф на 8 ден , бета беше 50 и направив од радозналост домашен и не фати.
Jas se vodev spored instrukciite na doktorite, prvo mi kazaa test doma, pa od koga se javiv mi kazaa da pochekam uste dva dena pa preku krv, taka i pravam. Plodnost inaku.
Dali nekoja ima terapija 2×1 prolutex i 1 crinon gel? Na kolku vreme da ima razlika vecerta ,plus imam i kleksani sabajle i vecer,da ne mi se site bocki zaedno
Mislam deka imas pozitivna beta. Vo plodnost I mene ko taka da mi kazaa, pa duri I test za bremenosta da zemam od apteka kade oni mi kazaa, ama ne mi padna na pamet na 40 c po bt da se akam vo na Stefan aptekata po test mg I red drugi raboti so gi imaa napisano... A sekogas se vodam po analizite od krf.
Kaj koj doktor si? Jas imav prolutex 2*1 utepuvacka proluteksot nasabajle i navecer vo 7, aspirin i kleksan vo 9 i 21.00