Krinonot pred spienje. Premnogu terapija e toa. Jas mislev samo ja sum imala tolku agresivna terapija. Kaj mene nazalost ne uspea
Do sega sum imala sabajle prolutex vecer gel ama sega 2 prolutex sabajle vecer pa vecer pak gelot da ostavam barem 1cas razlika?
Da ve prasham prvata nedela od embrio transfer dali imavte chuvstvo za zhed i suva da vi e mnogu ustata? Isto i koga probuvam neshto chudno mi e na vkus? Si vikam dali mozhe da e znak za pozitiven ili od lekarstavava napukana Chitav dekortinot mozhelo takvo chuvstvo da dade.
Браво ова делува мотивирачки Само каков беше тој режим на исхрана? дали имаше некои јадења кои што категорично беа ислучени од исхрана?
Уфф, да, доста беше ригорозна исхраната, месо имав само мисиркино еднаш у две недели, два пати неделно риба, на сабајле цедени сокови и рибино масло, па доручек јајца со урда, или кефир со бобесто овошје или калинка или житарки, хумус, за ручек некоја манџа (грав, леќа, житарки без вегета, само природни состојки) со салата само со маслиново малце и оцет, вечера салата, парче интегрален леб со некој здрав намаз или домашн супа. Генерално ништо пржено, ништо благо, месо јок, се што јадев мораше да читам декларации да не има некои вештачки ствари како адитиви, бои и сл. Првиот месец ми беше тешко, после се навикнав и долго време терав со здрав начин на исхрана, до ден денешен читам состав и не јадам глупости. Напраив и други промени како исфрлање пластика од живот, користење природна козметика, пиење суплементи полна шака и сл...
Zdravo zenicki ,da ve prasam posle transfer prvi nekakvi simptomi sto se javuvaat po kolku denovi se ,znam deka kaj sekogo e razlicno no cisto da znam i vase iskustvo? Blagodaram na odgovorot .
Со првото ин витро имав само болни гради и некоја остра болка доле десно и беше неуспешно. Со второво во тек ми е една недела помина имам болни гради, првиот и вториот ден малку покачена температура, како жешко да ми беше, чувство за жед, многу сува кожа, друго не чувствувам освен кога ќе седнам или кога ќе станам како подуен да ми е тој дел. Ама не се опседнувам веќе со симптоми. Првите денови се утепав од читање по нет ама сега си читам книги и не мислам. Кај секого е различно, различен организам, некои немаат ич симптоми. Плус лековите знаат да си го направат своето. Така што опуштено и ти посакувам позитивен тест.
Здраво,дали некоја има искуство со клиниката New Life во Солун? Исто така дали некоја има искуство со спонтани абортуси? Не можам да најдам објаснување, зошто останувам трудна но ембрионот едноставно не се развива. До сега 2 спонтани .Дали и после спонтаните продолжувате кај истиот доктор? Направено и кариотип и генетски мутации.
Здраво, можеш да испиташ нк клетки, брис од ендометриум и партнерот подетални испитувања днк фрагментација ако нема правено и уретрални брисеви. Спонтаните можат да бидат предизвикани и од машки фактор. Можеш да смениш доктор секако, ако не си задоволна од тоа како те води или не ти дава информации околу тоа што би можело да биде причината или едноставно не пробува со друга терапија и покрај неуспехот. Дополнително, која е причината за ивф?
Направено два пати нк клетки и пред второ и пред трето инвитро,се е во ред. Причината за инвитро е машки фактор. Сопругот освен спермограм, спермокултура и хормони,кариотип,нема други испитувања направено.