Zdravo devojki, imam ostanati nekolku suplementi koi sakam da gi prodadam za ista cena za koja gi kupiv od iHerb (slika vo prilog).... - 1 pakuvanje NOW Methyl Folate 1000mcg 90 tableti so rok do 06/2026 - 1 pakuvanje NOW Methyl B-12 1000mcg 100 tableti so rok do 07/2027 - 1 pakuvanjeNOW Inositol Capsules 500mg 100 tableti so rok do 08/2029 - 9 inekcii Kleksan 0.4ml so rok do 01/2027 (ovie ne se kupeni od iHerb, gi zemav od apteka ama mi ja prekinaa terapijata i nemozam da gi vratam vo apteka) Piste mi vo poraka (dokolku ste od Veles kje vi gi donesam kaj sto vi odgovara)
Ајде која е во процес на стимулации нека пише, да се бодриме заедно. Мене денес ми е 6ти ден на гонал(предходно пишав друг ама не можев да едитирам). Денес бев втор пат на фоликометрија.. Добро е има 10тина што растат убаво. Хормоните се ок. Понеделник ќе одам пак па ваљда ќе знам кога би била пункција(би требало до крајот на неделата).
Со што стимулации си? Мене денес не ми сменија ниту додаде терапија, супер си е вака. И што додатно пиеш од суплементи? Јас пијам метил фолат, метил б12, коензим 10, д3, новалак и пикозитол.
Со дол протокол сум.Сега моменталоно сум стимулирана со Ovalleap.Пијам прашок Calvella,метилирана фолна D витамин
На краток протокол од утре. Прв пат ми е немам престава што треба и како ќе оди. Има некој на краток протокол моментално? На која терапија сте?
Мој совет ти е само да си опуштена и да не си исплашена. На краток протокол се завршува отприлика за 2 недели. Од циклус 5 дена апчиња, па 5 дена инекции, па стоп инекција и следува пункција. Ништо не е страшно. Опушти се и верувај во процесот. После пункција има многу терапија нз во која клиника правиш ивф ама не читај упатства и прави како што ти е кажано. Јас првиот пат бев многу исплашена баш затоа што не знаев што ме чека. Ама сфатив дека ништо не е страшно. Со лесно и со среќа. Те чекаме со позитивна бета
Ти препорача ли некој да правиш Приска? Лично немам правено ама за мене Приската е само статистика ништо друго. Јас правев пренатален тест кој некао ми е по померодавен од Приска.
Девојки за брис од ендометриум матичната ми вика дека немало такво нешто, само тие четири што се микробиолошки брисеви што ги земаат стандард. Каде можам да испитам тоа, кој може да ми земе такво нешто?
Наназад врати се имав пишано околу тоа и споделено извештај од резултат. Во Ремедика правев биопсија ( не брис) од ендометриум, каде се глдеа дали има некое воспаление и НК клетки. Во амбулантски услуви земено во одреден период после циклус. Ме чинеше цц 24000 ден. Брис е друго само незнам што испитуват ви Њу борн. @Joanna28 ако сака нека сподели што опишува анализата и резултатот.
Мојот брис од ендометриум во Њу борн од 2021 год. беше микробиолошки на кој се утврдија две бактерии кои на обичен брис од цервикс ги немаше.
Јас разбрав дека можело и матичен гинеколог може да земе па да го однесам на испитување, ама мојава матична вика такво нешто немало. Ви благодарам за одговорите @Joanna28 @Dijana DM @Cloverrrr
Секако дека брис може да ти земе матичен. Само чченката нека сподели што има на резултатот од брисот да и кажеш на матичната за да знае во лабараторија што да бара да се испита.
Кај мене излегоа streptococcus agalactiae и klebsiella pneumoniae Со два антб наеднаш ги снема на контролниот брис