Ваков брис незнам дали земаат матичните не е од цервикс туку со катетар долг ми земаа од ендометриумот дирекно. До сега не сум чула матичниве да земаат
Всушност во право си, не е типичен брис, ткиво е и ова, преку отворот на грлото на матката вшмукуваат со тенок катетар и вадат парче од ендометриум. Дел ставија на стапче за брис, јас сама го однесов примерокот во Систина а од NewBorn а останатото го ставија во некое специјално шишенце со течност и го однесоа во Хистолаб на анализа. Микробиолошкиот наод ми беше позитивен на стрептокока, а хистопатолошкиот наод беше уреден, што значеше дека има колонизација од бактерија, но истата немаше предизвикано ендометритис, т.е клетките немаа промена која укажува на воспаление. Кај мене немаше испитување на НК клетки, затоа Диана поскапо платила претпоставувам @Elen4e89
На последен преглед докторот во извештајот напиша следен преглед Prissca и скрининг. 12та недела. Со првото исто приска направив ама пред 4год, прентални од скапите не правев.
Броиме ли денови до тест, јас денес 7 ми ден од трансфер, ова чекање убива, до вчера ништо, од денес болки бодежи мислам ќе пукнам, како да секој момент да ќе добијам, белким на арно да е... поздрав
Здраво,Дали некоја од вас имала повеќе спонтани абортуси, а потоа успеала да изнесе здрава бременост до крај? Дали ви беше променета терапијата по спонтаните? Што сметате дека ви помогна најмногу да дојдете до среќен крај? Дали некоја од вас има направено генетско испитување на ембрионите (PGT-A или друго)? Каде го направивте тоа и какво беше вашето искуство после тестирањето? Дали ви помогна тоа да дојдете до успешна бременост? Благодарна би била ако споделите искуство – ми значи секој збор.
Mene mi e 8 mi den od transfer minatiot ponedelnik bese trasferot ako se broi i toj den ,ako ne togas 7 mi
Така го викаат ама да повеќе личи на биопсија иако не е класично сечење на парче месо како на биопсијата пошто и таква ми имаат земано тоа е многу болно, ова онака беше и земаат како парче ама не со сечење туку со шмукување, незнам како да објаснам.
јасно ми е имам правено. Поразлично е од брисот ама не е болно. Како со катетарче за трансфер влегува во ендометриумот и зима парченце ама не боли.
Devojki nekoj da spodeli iskustvo na transfer so zamrznati 5dnevni embrioncinja Na 9ti den od ciklus sum na pregled Pa me interesira vase iskustvo obicno na koj den od ciklus se vrsi transferot,pretpostavuvam deka e razlicno kaj poveketo no od prilika prv pat mi e, odlozen mi bese tranferot poradi hiperstimulacija na jajnicite pa kako se blizi vreme me faka vozbuda