Можеш и ЕРА кај Петановски во Ремедика да направиш, мада ќе ти каже дека за тоа немаш потреба . Таше многу го форсира тој тест ... а Петановски и други др , вклучувајќи и др од Солун не го препорачуваат од причина што е стара скапа и не до крај релвантна метода. На искусен доктор доволно му е ехо и хормонски анализи. Не би ти препорачала да трошиш пари за тоа. Подобро видете со др . кој те води и консултирај се со други доктори да го најдете проблемот а не да тршиш пари на скапи методи.Тоа е мое мислење а изборот си е твој.
Ахххх Таше да земе пари ќе ти препорача плус ЕМА и АЛИСА . Етен е очигледен форсингот кај него Битно е да ти се најде проблемот не да се претпоставува и ај да пробаме. Многу се парите а не мисалам дека се крие одговорот во тие тестови кои се покажале како не доволно ефикасни а скапи. Прогуглај , од докторите има цц 50% став за користење и 50% став за не користење.... така ми е во глава кога јас за себе се информирав.И добро е што не ги направив. Проблемот и решението не ми се криеја таму.
Затоа и планирам да ги проверам. Пошто мислам дека може да ми помогнат заради што не доаѓа до имплантација два пати со ивф а супер ембриони имаме. Имам список што треба да проверам и да направам до наредно Се ќе проверам додека не добијам позитивен резултат. Таков инат сум Ќе барам решение на сите страни.
Немојте да си ставрате стрес и негативна енергија, се тоа влијае и на процесот, сите ги правиме овие постапки со една цел - да успеат, немојте да правите обиди - со мисла нема да успее. Јас зборев со генетичар, ми појасни дека кога мајката е под стрес, организмот мисли дека нешто не е во ред, стрвара негативни војници, кои мислат дека ембрионот е страно тело и го исфрлаат. Навистина е многу важно да сте во мир со себе, поработете и со психолог ако е потребно. Штом сте на овој пат сигурно ќе станете мајка, фала Богу технологијата го дозволува тоа, има многу начини. Ќе се бориме понатаму, јас се надевам на трета среќа, Ви ја поскаувам и на Вас НЕМА НИШТО ПОСИЛНО ОД ЕДНА ЖЕНА, КОЈА САКА ДА СТАНЕ МАЈКА!!!
Каде ги правеше двете инвитра? И дали ја имат користено методата Laser-assisted hatching на ембрионите?
Vo New Born. Da, mi pravea assisted hatching dvata pati ama nema implantacija. Kje se bara chare. Borbata prodolzhuva.
Zenicki samo da ja spodelam mojata ubava vest utrinava beta napraviv 452 mi e ,a transferot bese minatiot ponedelnik na dva 5 dnevni. Nikogas ama bas nikogas da ne gubite nadez ,najubavite raboti doagaat koga najmalku gi ocekuvate. Jas od srce na site vas vi posakuvam site vakov rezultat da si vidite ❤️
Најверојатно земал некој ден јас вчера бев не беше а од другата недела ќе биде знам во вторник имам фоликулометрија со него
Девојки, помина пункција. 11 ј клетки од кои 9 созреани и сите се со супер квалитет м2. Трансфер најверојатно следен циклус. Има некоја вакво искуство? Докторката е задоволна. Секако оплодување ќе биде со икси, ама тек понеделник ќе знам.
Da jas imav 19 j.k 9 zamrznav transfer napraven na 5 dneva prekrasna blastocista isto taka na sleden ciklus, eve vcera beta 150
Ееее баш ми е мило. Ти честитам од срце и да си имаш лесна бременост. Ајде да се надеваме на најдобро.
Супер, баш те мислев дали си имала пункција денес. Јас бев денес и има доста фоликули, некои поголеми а некои помали. Не прашав за бројка за да не си вршам притисок и правам стресови ама докторот рече дека е добро. Пункција треба во петок или сабота. Колкави иначе треба да се фоликулите во тек на стимулација? Моите беа над 10мм.
Кај мене ги чекаа до околу 17-20мм и ми дадоа стоп инекција завчера. Кој ден од стимулации ти се? Таман ќе пораснат до петок