Можеш и ЕРА кај Петановски во Ремедика да направиш, мада ќе ти каже дека за тоа немаш потреба . Таше многу го форсира тој тест ... а Петановски и други др , вклучувајќи и др од Солун не го препорачуваат од причина што е стара скапа и не до крај релвантна метода. На искусен доктор доволно му е ехо и хормонски анализи. Не би ти препорачала да трошиш пари за тоа. Подобро видете со др . кој те води и консултирај се со други доктори да го најдете проблемот а не да тршиш пари на скапи методи.Тоа е мое мислење а изборот си е твој.
Ахххх Таше да земе пари ќе ти препорача плус ЕМА и АЛИСА . Етен е очигледен форсингот кај него Битно е да ти се најде проблемот не да се претпоставува и ај да пробаме. Многу се парите а не мисалам дека се крие одговорот во тие тестови кои се покажале како не доволно ефикасни а скапи. Прогуглај , од докторите има цц 50% став за користење и 50% став за не користење.... така ми е во глава кога јас за себе се информирав.И добро е што не ги направив. Проблемот и решението не ми се криеја таму.
Затоа и планирам да ги проверам. Пошто мислам дека може да ми помогнат заради што не доаѓа до имплантација два пати со ивф а супер ембриони имаме. Имам список што треба да проверам и да направам до наредно Се ќе проверам додека не добијам позитивен резултат. Таков инат сум Ќе барам решение на сите страни.