Феминки здраво Дали некоја има успешно ивф со дијагноза Астенотератозооспермија? 10 години се обидуваме 6 сме по болници имам 37год. ама немам нерви вејќе. Ова ми е трето ивф и 2 трансфери со замрзнати, сменав 3 клиники, имам мутации сега примав клексани пред трансфер 14ден а пак нема имплантација? Што да правам следно ве молам за совет и помош
Честитки за добро завршената пункција. Би сакала да прашам дали си со ваучер од државата. Дали со ваучерите може пункција да биде еден месец, па следниот да биде трансферот?
Кај тебе освен мутациите, друго се ли е во ред? Доколку е само машки фактор зошто не пробате кај др. Таше во Плодност или веќе и таму имате пробано? Да ја искористите методата MACS, магнетно сортирање на сперматозоидите, плус ембрионите ги следат во тајмлапс инкубатор, единствено они го имат во државата.
Да ваучерот покрива една пункција и еден трансфер. И ваучерот колку што знам има рок 6 месеци да се искористи.
Imash PGT praveno na embrionite? I kariotip? 60-70 % od rani spontani se zaradi hromozomski narushuvanja. Pogotovo posle 35 godina toj procent e povisok 1 na 400. Kaj tebe doagja do implantacija kako shto razbrav imashe i spontani. Eventualno Torch da napravish, bris od endometrium za Nk kletki ubijci i drugi bakterii. Histero + laparo pretpostavuvam toj pat si go pominala. Drugo mutacii, antitela, shekjer, tiroida, vit d, zhelezo, Era test (ako ne doagja do implantacija).
Kariotip imam ok e se i torc ok Bremenost imase samo vo plodnost no visoki dimeri 4000 na prviot test togas nauciv za genetski mitacii,vo poslednive dve kliniki nema ni implantacija a zemav kleksani 2nedeli pred transfer znaci materijalot nesto nz ili terapijata
Те молам кажи ми за аденомиозата, како ја излечи. Мене вчера ми дајгностицира Петановски во Ремедика мн сум исшплашена, имав 2 спонтани киретажи. Пишува аденомиоза на фундус. Како се решава ова
Здраво на сите мамички,идни мамички и на сите оние кои се во исчекување сонот да и биде јаве!!! Еве вака сакам да прашам дали има некој што правел трансфер на замрзнат ембрион и која терапија му е дадена? Јас се спремам веќе за таков трансфер со терапија утрогестан 3х1 аспирин фолна и естрофен 2х3
Ekipa sabotata pravev transfer so 5 dneven enbrion. Se osekjam kako da kje dobijam sekoj moment stimakot mi e poln so gasovi i tapi bolki kako za pred dobivanje. Toa e dobar ili lis znak?
Зависи кај когоКај некои е позитивен знак колку што читам овде,кај мене беше лош.Ама секое тело е различно и различно реагира.Ти можеш да направиш тест.Ти посакувам две врти
I jas sum kaj Lazarevski i prvo ivf pozitivno pred 3 nedeli...sega uste da bide indrugo se dobro..ama doktorot si ja znae dobro rabotata i stvarno e uspesen
Здраво феминки, дали некој знае дали е усвоен законот што беше предложен за апликација ваучер ivf повеќе од 3 пати. Јас имам искористено 2 ама неуспешни и сега имам замрзнати сакам да направам трансфер не сакам да го користам дека ќе ми е последен. Прашав во фондот за здравствено незнае ќе прашале ..... Дали некој од вас знае. Фала многу