Уште не е усвоен. А за трансфер само подобро платете приватно бидејки онака цел ваучер ќе го искористите само за трансфер
Да тоа ми предложи и докторот приватно 800евра е во Систина, а дали има дополнителни трошкови освен терапијата што ќе ја земам.
Da doktorot mozebi ne zboruva mnogu a i mene ne mi e vazno da zboruva vazno mi e da si ja znae rabotata. Cestitki i tebe ❤️ se ke bidi vo red samo uzivajsi
И јас би ти предложила ако си во можност трансферот да си го направиш приватно и да си го чуваш 3 ваучер за евентуално целата постапка затоа што тоа кошта над 5000€.
Исто, за потврдување бременост абдоминално, за срцева вагинално. За минатата бременост па само абдоминално ме следеа.
Во 4 недела за потврдување на бременост вагинално, и ми закажа за срцева тек во 7ма и беше абдоменално.
Дали строго мора во исто време да се боцкаат стимулансиве? Проблем ли е ако се надмине границата од 15 до 17 h?
Па мене ми рекоа секој ден во исто време, како првиот ден така и понатаму. Ама еве поискусните нека кажат може подобро знаат.
Ne e problem,gledaj pretezno da ti bidat vo isto vreme ama i da zakasnis ne e problem...zs mene mi se sluci toa
Па и првото инвитро и сега второво не ми нагласија дека мора во исто време ама ете нешто мора мојот мозок да си наоѓа по некоја дилема хаха а почнав овојпат многу опуштено за разлика од првиот пат ....
Jas se bockav sekoj pat razlicno ama da bide vo razmakot sto kje mi kazat, treba samo da bide vo dadeniot razmak ne porano i ne pokasno i ne mora sekoj den skros isto
Нема проблем ако е околу овој тајминг +/- 1час ама гледај да биде на еднакви интервали како што ти кажале. Ако ти одговара повеќе терминот што последно си боцнала, продолжи така или врати се по старо. Мислам дека го специфицираат терминот на боцкање да одговара и со природниот ритам на лачење на хормони на организмот.
Стекната тромбофилија, ана, афа, анка - на институт за имунологија детално ги испитуваат, професор Трајков е таму, речиси секогаш има термини. Нк клетки тука не испитуваат на државно, по приватните имаше некои скратени испитувања пр. Рамус, но професорот предложува да се испита проширен панел во соседните Бугарија или Грција. Членката погоре ти предложи и брис/биопсија од ендометриум, истото сакам да ти го посочам, кај мене испадна позитивен на стрептокока. Пребарај искуства има неколку позитивни каде после излечени бактерии имале здрави бремености.
Za trombofilija ako i istoto zemam po 2 kleksani i aspirin 15dena pred tramsfer, me cudi sto sum imala implantacija 2 pati ureden endomentium ,hsg uredno se brisovi cisti nikogas bakterija
I taka da si prodolzis,jas bev ista mn opustena,ja za inseminacijata bev mn napnata precizna kako po kniga i nisto,i za ivf bev mn labava,morav i alarm da stavam zs mi se sluci da zaboravam na vreme...ama koga saka da bide ke bide,teloto bara edna harmonicna sredina..so lesno i so pozitivni rezultati